90 χρόνια Marilyn Monroe: Οι πέντε ηθοποιοί που μετέφεραν τη ζωή της στη μεγάλη οθόνη

90 χρόνια Marilyn Monroe: Οι πέντε ηθοποιοί που μετέφεραν τη ζωή της στη μεγάλη οθόνη

Ποιες είναι οι ηθοποιοί που τόλμησαν να δεχθούν την πρόκληση και να υποδυθούν το απόλυτο σύμβολο του σεξ

90 χρόνια Marilyn Monroe: Οι πέντε ηθοποιοί που μετέφεραν τη ζωή της στη μεγάλη οθόνη
Πώς είναι αλήθεια να βιώνεις τη ζωή ενός μύθου; Είναι το βάρος που επωμίζονται δεκάδες ηθοποιοί να ενσαρκώσουν το ρόλο και να δεχθούν την πρόκληση να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του απόλυτου θηλυκού που δεν είναι άλλο από την Marilyn Monroe. Χαζή ξανθιά, γυναίκα πειρασμός, πόρνη ή αθώο θύμα;

Η ιδέα του να αιχμαλωτίσεις την εικόνα της Monroe είναι μάλλον αδύνατη. Είναι η γυναίκα που πέθανε μόνη στην κρεβατοκάμαρά της στο Brentwood, είναι το κορίτσι που τρέλαινε τους άνδρες, είναι η γυναίκα που αποτελεί ακόμα ένα ζωντανό θρύλο. Το Χόλιγουντ ακόμα υποκλίνεται στην υπάρξή της παρόλο που έχει φύγει από τη ζωή. Σαν χθες πριν από 90 χρόνια γεννιόταν η Norma Jean, η ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο, που χαρακτηρίστηκε ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ.

Κλείσιμο
Από το 1976 μέχρι και το 2011 το Χόλιγουντ έχει γυρίσει πέντε ταινίες και οι ηθοποιοί που επιστρατεύτηκαν προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον ρόλο.

Misty Rowe στο Goodbye Norma Jean (1976)

Η ταινία Goodbye, Norma Jean είναι η πρώτη ταινία που γυριστήκε 14 χρόνια μετά το θάνατό της το 1976. Στο φιλμ του Larry Buchanan που βασίστηκε στη ζωή της Marilyn Monroe η Misty Rowe την υποδύθηκε.

Catherine Hicks in Marilyn: The Untold Story (1980)

Η προτεινόμενη για βραβείο Emmy Catherine Hicks, ενσάρκωσε το ρόλο σε μια ταινία που διείσδυσε πιο βαθιά στη ζωή της μεγάλης. Στην ταινία υπήρξαν αναφορές για τον εθισμό της στα χάπια αλλά και τις αδυναμίες της.

Mira Sorvino & Ashley Judd in Norma Jean & Marilyn (1996)
Με τις περισσότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ να ...σκότωναν για το ρόλο στην ταινία Norma Jean & Marilyn ο ρόλος μοιράζεται στα δύο. Στην ουσία η Mira Sorvino και η Ashley Judd υποδύονται τα δύο πρόσωπα της Monroe. H ταινία είναι η δραματοποιημένη καταγραφή της μακροχρόνιας «πάλης» ανάμεσα στις δύο διαφορετικές προσωπικότητες που συγκρούονταν μέσα στη θρυλική σταρ του αμερικανικού σινεμά. Δεν πρόκειται ακριβώς για ένα βιογραφικό φιλμ, αλλά για μια απόπειρα να αποδοθεί κινηματογραφικά ο ταραγμένος εσώκοσμος του «μύθου» Μέριλιν, την οποία ενσαρκώνουν σε διαφορετικές φάσεις της ζωής της οι Ασλεϊ Τζαντ και Μίρα Σορβίνο.




Poppy Montgomery in Blonde (2001)
Το 2001 ήρθε η σειρά της Poppy Montgomery να μας πει τα μυστικά της Μέριλιν στην βιογραφική τηλεσειρά Blonde, σε μια τριεθνή παραγωγή Αυστραλίας, ΗΠΑ και Καναδά.



Michelle Williams in My Week with Marilyn (2011)
Η ταινία «Επτά Μέρες με τη Μέριλιν» είναι βρετανικό βιογραφικό δράμα, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Michelle Williams. Η ταινία είναι βασισμένη στα δύο βιβλία του Κόλιν Κλαρκ και απεικονίζει τα γυρίσματα της ταινίας Ο Πρίγκιπας και η Χορεύτρια (The Prince and the Showgirl, 1957), στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Μέριλιν Μονρόε και Λόρενς Ολίβιε. Εστιάζει στην εβδομάδα που πέρασε η Μονρόε στη Βρετανία με τον Κλαρκ, όταν ο σύζυγός της, Αρθουρ Μίλερ, έφυγε από τη χώρα.

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης