«Η ησυχία του υπ. Εργασίας ταράχτηκε» η απάντηση των γονέων των ατόμων με αυτισμό που βασανίζονται στο Λοιμωδών

«Η ησυχία του υπ. Εργασίας ταράχτηκε» η απάντηση των γονέων των ατόμων με αυτισμό που βασανίζονται στο Λοιμωδών

«Όταν ένα έγκλημα μένει σκεπασμένο αυτός που το δημιουργεί μένει ήσυχος, όταν ξεσκεπαστεί δεν είναι ήσυχος» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Γεωργουλάς

«Η ησυχία του υπ. Εργασίας ταράχτηκε» η απάντηση των γονέων των ατόμων με αυτισμό που βασανίζονται στο Λοιμωδών
Απάντηση στα όσα απίστευτα ισχυρίστηκε το υπουργείο Εργασίας
σχετικά με την καταγγελία για την «κόλαση» που ζουν 30 άτομα με αυτισμό
Κλείσιμο
που μεταφέρθηκαν από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά σε ακατάλληλες δομές στην Αττική έδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά.

«Δεν διαταράξαμε την ησυχία των φιλοξεμουμων γιατί δεν υπήρξε ποτέ. η δική τους ησυχία ταράχτηκε» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Γεωργουλάς το πρωί της Παρασκευής.

«Όταν ένα έγκλημα μένει σκεπασμένο αυτός που το δημιουργεί μένει ήσυχος, όταν ξεσκεπαστεί δεν είναι ήσυχος» συμπλήρωσε με νόημα.

Εξήγησε, επίσης, ότι ο λόγος που οι γονείς αυτών των παιδιών αποφάσισαν να στείλουν τα παιδιά τους στο θεραπευτήριο ήταν γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ηλικίας 70-80 ετων και δεν μπορούν οι ίδιοι καλά-καλά να αυτοεξυπηρετηθούν. «Τα έβαλαν στο ίδρυμα λόγω της βαρύτητας της αναπηρίας αυτών των ατόμων» συμπλήρωσε.

Παρουσίασε τέλος την περίπτωση ενός εκ των παιδιών - του Λεωνίδα - που έφυγαν από το Σκαραμαγκά, όπου ζούσαν σε κατάσταση θλίψης γιατί δεν μπορούσαν να προαυλιστούν στον υπέροχο χώρο της δομής. «Στο Λοιμωδών αντίκρισα τον Λεωνίδα να είναι δεμένος στο πόδι με πληγή στο σημεί αυτό, να είναι κατουρημένος σε δύο σημεία και σε αυτή την κατάσταση να του δίνουν φαγητό. Μούγκριζε σαν πληγωμένο ζώο στο κρεβάτι. Όταν, όμως, δημοσιοποίηθηκαν φωτογραφίες του (σ.σ. τον Ιανουάριο στην εφημερίδα Παρασκήνιο), τότε σταμάτησαν να τον δένουν και το παιδί ηρέμησε όπως διαπίστωσα ο ίδιος όταν τον επισκέφθηκα εκ νέου» είπε ο κ. Γεωργουλάς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης