Ομόφωνα αθωώθηκε το πλήρωμα του Haddad 1

Ομόφωνα αθωώθηκε το πλήρωμα του Haddad 1

Το φορτηγό πλοίο τον Σεπτέμβριο του 2015 πιάστηκε νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας να κουβαλά δύο κοντέινερ με μισό εκατομμύριο σφαίρες και πάνω από 4.800 καραμπίνες - Τι δηλώνει στο protothema.gr ο συνήγορος του πληρώματος Γιάννης Γλύκας

Ομόφωνα αθωώθηκε το πλήρωμα του Haddad 1
Με την καταδίκη του πλοιάρχου σε κάθειρξη 13 ετών και την αθώωση του Α΄και του Γ΄μηχανικού και των τεσσάρων μελών του πληρώματος ολοκληρώθηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά, η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης Haddad 1. Του φορτηγού πλοίου που τον Σεπτέμβριο του 2015 πιάστηκε 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας να κουβαλά δύο κοντέινερ με μισό εκατομμύριο σφαίρες και πάνω από 4.800 καραμπίνες.

Πρωτόδικα, το δικαστήριο του Πειραιά, είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 16 ετών τους εμπλεκόμενους όμως σε δεύτερο βαθμό οι δύο μηχανικοί και οι τέσσερις αλλοδαποί ναύτες, αθωώθηκαν ενώ ο πλοίαρχος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη από 16 που ήταν πρωτόδικα. «Μετά από άδικα 2,5 χρόνια στη φυλακή, τα έξι μέλη του πληρώματος, ύστερα από μια αναλυτική διαδικασία αθωώθηκαν ομόφωνα καθώς αποδείχτηκε ότι δεν γνώριζαν για την ύπαρξη του παράνομου φορτίου και δεν είχαν και τη νομική υποχρέωση να γνωρίζουν λόγω των ιδιοτήτων τους» τονίζει στο protothema.gr ο συνήγορος του πληρώματος κ. Γιάννης Γλύκας.

Κλείσιμο

Ο συνήγορος του πληρώματος κ. Γιάννης Γλύκας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης