Συγχαρητήρια του Νίκου Αναστασιάδη στον Κύπριο σεφ για το αστέρι Michelin

Συγχαρητήρια του Νίκου Αναστασιάδη στον Κύπριο σεφ για το αστέρι Michelin

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης δραστηριοποιείται στη Γαλλία και απέσπασε τη σημαντική διάκριση για το εστιατόριο «Le Mavrommatis»

Συγχαρητήρια του Νίκου Αναστασιάδη στον Κύπριο σεφ για το αστέρι Michelin
O Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς την κυπριακή οικογένεια Μαυρομμάτη, η οποία δραστηριοποιείται στη Γαλλία, για την επιβράβευση του εστιατορίου τους «Le Mavrommatis» και του σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη, με ένα αστέρι από τον Γαστρονομικό Οδηγό Michelin.

 «Αυτή η ύψιστη γαστρονομική διάκριση» σύμφωνα με δήλωση του Ν. Αναστασιάδη «αποτελεί αναγνώριση της επιτυχούς και μακροχρόνιας πορείας των αδελφών Μαυρομμάτη, ενώ παράλληλα τιμά τη χώρα μας και αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των αποδήμων μας»
 
Κλείσιμο


Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης κατάγεται από τη Λεμεσό, από όπου κατάγεται και ο Κύπριος Πρόεδρος. Στο Παρίσι βρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 για σπουδές στην ψυχολογία και τη κοινωνιολογία. Ενώ σπούδαζε εργαζόταν σε εστιατόρια για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του. Τελικώς τον κέρδισε ο δρόμος της γαστρονομίας και μαζί με τον αδελφό του Ευαγόρα άνοιξαν ένα μικρό παντοπωλείο στο Παρίσι, εμπορευόμενοι μεσογειακά τρόφιμα. 

Ο Ανδρέας Μαυρομάττης θέλοντας να μπει πιο βαθειά στο κόσμο της γαστρονομίας σπούδασε στη σχολή Λενότρ. Αργότερα στην επιχείρηση προστέθηκε και ο τρίτος αδελφός Διονύσης. Τα τρία αδέλφια άνοιξαν εστιατόριο το οποίο σύντομα έγινε γνωστό στέκι στο Παρίσι. Σήμερα διαθέτουν τέσσερα εστιατόρια και δεκάδες μονάδες κέτερινγκ, προσφέροντας κυρίως ελληνική κουζίνα.


 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης