Ο «Γολγοθάς» της μετακίνησης ατόμων με ρευματικά νοσήματα με τα μέσα μεταφοράς

Ο «Γολγοθάς» της μετακίνησης ατόμων με ρευματικά νοσήματα με τα μέσα μεταφοράς

Τεράστια τα προβλήματα - Δεν υπάρχουν σε πολλές στάσεις προεξοχές για τα εμποδιζόμενα άτομα, ώστε να ανεβαίνουν με ευκολία στο εκάστοτε όχημα

Ο «Γολγοθάς» της μετακίνησης ατόμων με ρευματικά νοσήματα με τα μέσα μεταφοράς
Τον αποκλεισμό τους από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ιδίως λεωφορεία και τρόλεϊ,  καταγγέλλουν οι ασθενείς με ρευματικά νοσήματα και ζητούν την εξεύρεση λύσεων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. 

 Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα με επιστολή της προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Χρήστο Σπίρτζη, αναφέρει τα σοβαρά προβλήματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα στην μετακίνησή τους με τα μέσα μαζικής μεταφορά και προτείνει συνεργασία των δύο φορέων. Ενδεικτικά, αναφέρουν πως οι ρευματοπαθείς δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ιδίως λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς δεν υπάρχουν σε πολλές στάσεις προεξοχές για τα εμποδιζόμενα άτομα, ώστε να ανεβαίνουν με ευκολία στο εκάστοτε όχημα. Επίσης δεν χρησιμοποιείται η επιγονάτηση από τους οδηγούς με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η είσοδός τους στο όχημα, ενώ ο Γολγοθάς τους συνεχίζεται και μέσα στα οχήματα όπου δεν βρίσκουν συχνά κάθισμα, κάτι που είναι εξίσου απαραίτητο.

Κλείσιμο
Επικαλούνται μάλιστα την περιπέτεια που αντιμετωπίζει τους τελευταίους τέσσερις μήνες μια ασθενής, η κυρία Δήμητρα Καβουροπούλου- Σκαλιαράκη. Σύμφωνα με τα όσα η ίδια αναφέρει: «Στις 8 Οκτωβρίου, στην προσπάθεια μου να χρησιμοποιήσω το τρόλεϊ, για να πάω στο κέντρο της Αθήνας, είχα την ατυχία να βρεθώ με ρήξη μηνίσκου και να ταλαιπωρούμαι έως και σήμερα, για την αποκατάσταση του δεξιού ποδιού μου. Αιτία ήταν, η έλλειψη μπάρας, που θα χρησίμευε έτσι ώστε η πρόσβαση μου να ήταν ευκολότερη. Το 2018, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα είναι αποκλεισμένοι από τα μέσα μεταφοράς, γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για όλους αυτούς, που αντιμετωπίζουν μεν κινητικά προβλήματα, αλλά δεν είναι απαραίτητα σε αναπηρικά αμαξίδια. Κάθε ημέρα, είναι ένας αγώνας, για την κατάκτηση των ανύπαρκτων δικαιωμάτων μας».

 Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, κυρία Αθανασία Παππά αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή: «Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η ενημέρωση των οδηγών των επιβατικών οχημάτων σχετικά με τους νοσούντες από ρευματικά νοσήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά συνάμα και η εξεύρεση λύσεων για την  ομαλοποίηση της μετακίνησης τους ώστε να μην αποκλείονται από της καθημερινές του συνήθειες και να μην αναγκάζονται να προσφεύγουν σε άλλους δαπανηρούς τρόπους μετακίνησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης