Να κηρυχθούν διατηρητέες οι αίθουσες «Απόλλων» και «Αττικόν» προτείνει ο Καμίνης

Να κηρυχθούν διατηρητέες οι αίθουσες «Απόλλων» και «Αττικόν» προτείνει ο Καμίνης

Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, θα ξεπεραστούν τα εμπόδια για την αποκατάστασή τους

Να κηρυχθούν διατηρητέες οι αίθουσες «Απόλλων» και «Αττικόν» προτείνει ο Καμίνης
Πρόταση για την κήρυξη των κινηματογραφικών αιθουσών «Απόλλων» και «Αττικόν» ως διατηρητέες καταθέτει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει αύριο. 

Ο κ. Καμίνης θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτρέψει να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην αποκατάσταση του εμβληματικού κτιρίου, που καταστράφηκε εξωτερικά κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας, το 2012. 

Κλείσιμο
Εάν το δημοτικό συμβούλιο αποδεχθεί την πρόταση, η κήρυξη των αιθουσών ως διατηρητέες θα πρέπει να γίνει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Προ μηνών, ο δήμος είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του κτιρίου, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Ωστόσο, η πρωτοβουλία είχε άδοξο τέλος λόγω της στάσης των ιδιοκτητών.  Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η αποκατάσταση του κτιρίου και η επαναλειτουργία των κινηματογράφων θα «ξαναζωντάνευε» την οδό Σταδίου, που έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα, ενώ θα συνέβαλε και στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης