Νοσοκομείο Κέρκυρας: Καρδιολόγος επικεφαλής σε Πνευμονολογική κλινική

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Καρδιολόγος επικεφαλής σε Πνευμονολογική κλινική

Η διοίκηση του νοσοκομείου γνώριζε, κατά την ΠΟΕΔΗΝ για τη συνταξιοδότηση του συντονιστή διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής (συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2017) και δεν προκήρυξε, ως όφειλε, τη θέση, έξι μήνες πριν...

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Καρδιολόγος επικεφαλής σε Πνευμονολογική κλινική
Σε μία πρωτοφανή και παράνομη πράξη, κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων  (ΠΟΕΔΗΝ), προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας τοποθετώντας συντονιστή διευθυντή στην Πνευμονολογική κλινική έναν καρδιολόγο.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου γνώριζε για τη συνταξιοδότηση του συντονιστή διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής (συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2017) δεν προκήρυξε, ως όφειλε,  τη θέση έξι μήνες πριν από την συνταξιοδότηση του επικεφαλής της κλινικής, δηλαδή τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο.

Κλείσιμο
Αυτό που έπραξε στην εκπνοή του χρόνου ήταν να εκδώσει μια κατεπείγουσα απόφαση, στις 29 Δεκεμβρίου, ορίζοντας προσωρινό προϊστάμενο της Πνευμονολογικής κλινικής τον συντονιστή διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μάλιστα, η απόφαση είναι παράνομη διότι δεν αναφέρει την ειδικότητα του γιατρού που αναλαμβάνει τη διεύθυνση της πνευμονολογικής κλινικής.

«Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με τον Ν. 2889/2001 (Εθνικό Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις), όπως ισχύει σήμερα, ο οποίος στο άρθρο 7 (Διάρθρωση Ιατρικής Υπηρεσίας) εδ. 8 ρητά ορίζει ότι «Σε κάθε τμήμα προΐσταται ιατρός αντίστοιχης ειδικότητας». Οι ίδιες διατάξεις ορίζουν ότι ο Προϊστάμενος είναι και ο Επιστημονικός υπεύθυνος του τμήματος» εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον, ο συνταξιοδοτηθείς διευθυντής της Πνευμονολογικής καταγγέλλει πως απαξιώθηκαν από τη διοίκηση και οι δικές του ενέργειες ώστε να μη μείνει ακέφαλη η κλινική.

«Εμπρός στον κίνδυνο να μείνει η Κλινική ακέφαλη από τη μη προκήρυξη της θέσης του Συντονιστή Διευθυντή, ο συνταξιοδοτηθείς είχε ζητήσει με υπηρεσιακό Υπόμνημα από τον Διοικητή να προκηρύξει κατεπειγόντως την θέση και συγχρόνως τον ενημέρωνε ότι προσφερόταν να παραμείνει προσωρινά μέχρι τον διορισμό του αντικαταστάτη του. Ο Διοικητής ούτε καν απάντησε στο έγγραφο» αναφέρει σε σχετικό υπόμνημα ο απερχόμενος διευθυντής.

Ο νέος, επικεφαλής της Πνευμονολογικής είναι και προϊστάμενος της Καρδιολογικής Κλινικής. Βάσει λοιπόν της θέσης του αυτής πρέπει ολόκληρο το πρωινό ωράριο να εργάζεται και στη Καρδιολογική Κλινική ανταποκρινόμενος στις αντίστοιχες υπηρεσιακές ευθύνες του. «Το πώς λοιπόν ο γιατρός από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα θα ευρίσκεται και θα εργάζεται συγχρόνως και στην Πνευμονολογική Κλινική και στην Καρδιολογική Κλινική, μόνο ο Διοικητής του Νοσοκομείου γνωρίζει…» σημειώνει ο συνταξιοδοτηθείς διευθυντής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας είναι η μεγαλύτερη Κλινική του παθολογικού τομέα και από τις βαρύτερες κλινικές του Νοσοκομείου. Έχει 31 νοσηλευτικές κλίνες με 1.800 εισαγωγές ασθενών τον χρόνο, η πλειοψηφία των οποίων πάσχει από  σοβαρά διαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα, ενώ μεγάλη είναι η αναλογία των βαρέως πασχόντων ασθενών. Τέλος, είναι η μοναδική κλινική του Νοσοκομείου που έχει έγκριση για πλήρη εκπαίδευση ειδικευομένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης