Βρετανός κροίσος ζητά να σταματήσει η συνεργασία των Κυπριακών αρχών με τη Ρωσία

Βρετανός κροίσος ζητά να σταματήσει η συνεργασία των Κυπριακών αρχών με τη Ρωσία

Ο Bill Browder επιχειρεί να μπλοκάρει το αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχαν υποβάλλει οι ρωσικές αρχές προς την Κύπρο - Υποστηρίζει ότι οι διαδικασίες της Ρωσίας εναντίον του είναι πολιτικά υποκινούμενες

Βρετανός κροίσος ζητά να σταματήσει η συνεργασία των Κυπριακών αρχών με τη Ρωσία
Διάταγμα δικαστηρίου, με το οποίο να απαγορεύεται κάθε συνεργασία των κυπριακών αρχών με τη Ρωσία για την υπόθεση Browder, ζήτησε ο δικηγόρος του Βρετανού πολυεκατομμυριούχου.
Το αίτημα υποβλήθηκε σήμερα στο Επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.
  
Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές αρχές είχαν υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο με το οποίο ζητούσαν από τις κυπριακές αρχές να τους δοθούν στοιχεία και πληροφορίες σε σχέση με λογαριασμούς εταιρειών του Bill Browder με έδρα την Κύπρο.
Κλείσιμο

Η κυπριακή Γενική Εισαγγελία υπέβαλε ένσταση στην αίτηση για έκδοση ενός τέτοιου διατάγματος, προβάλλοντας τη θέση ότι η Κύπρος δεν δικαιούται, με βάση τη νομοθεσία, να αρνηθεί τη συνεργασία με τη Ρωσία.   

Ο κ. Browder ωστόσο υποστηρίζει ότι οι διαδικασίες της Ρωσίας εναντίον του είναι πολιτικά υποκινούμενες, κάτι που για τη Γενική Εισαγγελία της Κύπρου δεν αποτελεί λόγο για άρνηση συνεργασίας με τις ρωσικές αρχές.  

Το θέμα έχει περιπλακεί λόγω της αποκάλυψης χιλιάδων emails Κύπριας εισαγγελέως τα οποία καταδεικνύουν εξωθεσμική συνεργασία με τη Ρωσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης