Εκλογές ΕΒΕΑ: Κεντρικά ζητήματα η ανταγωνιστική φορολογία και οι χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές

Εκλογές ΕΒΕΑ: Κεντρικά ζητήματα η ανταγωνιστική φορολογία και οι χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) είναι ο θεσμικός οργανισμός που υποστηρίζει τα αιτήματα των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων

Εκλογές ΕΒΕΑ: Κεντρικά ζητήματα η ανταγωνιστική φορολογία και οι χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές
Στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας, το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας, με μέλη δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, όλων των επιπέδων.Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) είναι ο θεσμικός οργανισμός που υποστηρίζει τα αιτήματα των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων,προτείνει λύσεις στα προβλήματά τους και παρέχει στα μέλη του υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε χαμηλό κόστος.
 
Στην δεδομένη αρνητική οικονομική συγκυρία, που οι επιχειρήσεις πλήττονται από την φοροκαταιγίδα, η μαζική συμμετοχή στις εκλογές, αποτελεί «επιβεβλημένη» επιλογή, σημειώνει ο υποψήφιος στον Τομέα των Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, ο οποίος συμμετέχει για δεύτερη φορά στις εκλογές, έχοντας ήδη εκλεγεί στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο.
 
Κλείσιμο
Όπως τονίζει ο κ. Δεριζιώτης «…Στη σηµερινή δύσκολη συγκυρία για τη χώρα µας, αλλά και στην εποχή της οικονοµικής παγκοσµιοποίησης, που έχει αλλάξει άρδην όσα γνωρίζαµε µέχρι σήµερα, το «εµείς» πρέπει να προπορεύεται του «εγώ», σε µια προσπάθεια ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου της επιχείρησης, και της συµβολής της στην απασχόληση, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική ευηµερία».

Και καταλήγει: «Οι προτάσεις του ΕΒΕΑ, αυτά που διεκδικούμε  για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία είναι:
•  Ανταγωνιστική φορολογία για ανταγωνιστική οικονομία (σταθερός φορολογικός συντελεστής 15%, ΦΠΑ 11% και 22%, μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αναστολή ΦΠΑ για νέες οικοδομές).
• Χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές (μείωση ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 10%).
•  Στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης (βελτίωση ρευστότητας, πρόσβαση σε χρηματοδότηση, προστασία επιχειρήσεων από τις συνέπειες της κρίσης, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας, στήριξη του εμπορίου, νέα Εθνική Πολιτική  για τη Μεταποίηση, εθνική ενεργειακή πολιτική για ανταγωνιστική βιομηχανία).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης