Τρίκαλα: Συνελήφθη 59χρονος που διακινούσε αρχαία και χασίς

Τρίκαλα: Συνελήφθη 59χρονος που διακινούσε αρχαία και χασίς

Στην κατοχή του βρέθηκαν 13 αρχαία νομίσματα, ένας ανιχνευτής μετάλλων, δύο μεταλλικές βέργες, τρία μαχαίρια και δυο ζευγάρια ράβδων για την αναζήτηση κρυμμένων θησαυρών

Τρίκαλα: Συνελήφθη 59χρονος που διακινούσε αρχαία και χασίς
Οργανωμένος αρχαιοκάπηλος φαίνεται πως ήταν ένας 59χρονος, όπως προκύπτει από τον εξοπλισμό που βρήκαν οι άνδρες της Ασφάλειας στο σπίτι και την αποθήκη του στα Τρίκαλα, όπου έκαναν έρευνες μετά από πληροφορίες ότι ήταν μπλεγμένος και με την διακίνηση ναρκωτικών.

Πράγματι, βρήκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 535 γραμμαρίων και τρεις ζυγαριές ακριβείας, όμως τα υπόλοιπα ευρήματά τους ήταν πιο σημαντικά. Στην κατοχή του 59χρονου βρέθηκαν 13 νομίσματα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου, αλλά και ένας ανιχνευτής μετάλλων, δύο μεταλλικές βέργες, τρία μαχαίρια και δυο ζευγάρια ράβδων για την αναζήτηση κρυμμένων θησαυρών, που δείχνουν ότι έκανε λαθρανασκαφές σε άγνωστα μέχρι στιγμής σημεία.

Κλείσιμο
Ο δράστης είχε τοποθετήσει παράνομα στο εξωτερικό τμήμα του σπιτιού του μία κάμερα που κατέγραφε εικόνα, ενώ στο εσωτερικό είχε ένα μηχάνημα καταγραφής και μία οθόνη, μέσω της οποίας έβλεπε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν και 3.160 ευρώ ως προερχόμενα από τις πωλήσεις χασίς και, ενδεχομένως, των ευρημάτων του κι έτσι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Τρικάλων του άσκησε δίωξη για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων, προστασίας αρχαιοτήτων και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης