Moratorium στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τους νοσηλευτές μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών

Moratorium στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τους νοσηλευτές μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ ζήτησαν την απόσυρση του επίμαχου προσχεδίου της νομοθετικής ρύθμισης για τα θέματα του κλάδου τους και την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών για νέα Διοίκηση

Moratorium στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τους νοσηλευτές μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών
Τη δέσμευση ότι θα προηγηθεί διάλογος για τα μείζονα θέματα του νοσηλευτικού κλάδου έδωσε  ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός στους εκπροσώπους της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, μετά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των νοσηλευτών για νομοσχέδιο του υπουργείου.  
 
Οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ ζήτησαν την απόσυρση του επίμαχου προσχεδίου της νομοθετικής ρύθμισης για τα θέματα του κλάδου τους και την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών για νέα Διοίκηση.

Κλείσιμο
Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι ο σχεδιασμός είναι να ψηφιστούν οι προτεινόμενες  ρυθμίσεις μέχρι το τέλος του χρόνου εντάσσοντας τις στο πλαίσιο ενός ευρύτερου νομοσχεδίου θεσμικής αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ.

Δύο είναι οι βασικές αλλαγές που αναμένεται, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, να αποτυπωθούν στο ευρύτερο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ : 1. το θέμα του ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού με  διακριτές κατηγορίες  με βάση την εκπαιδευτική βαθμίδα, και 2. το θέμα της δημοκρατικής ανασυγκρότησης της ΕΝΕ με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και την οργάνωση των τμημάτων της ανά περιφερειακή ενότητα, παίρνοντας υπ΄ όψιν τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τη βιωσιμότητα του νέου οργανωτικού μοντέλου αλλά κυρίως την ανάγκη ανοικτής, συμμετοχικής και αυθεντικότερης εκπροσώπησης όλων των νοσηλευτών.
 
Ωστόσο, ο κ. Ξανθός ζήτησε τη μετάθεση για λίγους μήνες των εκλογών στην ΕΝΕ προκειμένου να προετοιμαστεί η διενέργεια τους με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο.  Η αντιπροσωπεία της ΕΝΕ δήλωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά στις εκλογές και ότι η νέα Διοίκηση θα συνεργαστεί με το Υπουργείο  για την τελική διαμόρφωση του ν/σ, αποδεχόμενη ότι θα τεθεί αντικειμενικά θέμα επανάληψης των αρχαιρεσιών εντός του 2018 για την εναρμόνιση των οργάνων της ΕΝΕ με το νέο πλαίσιο που θα έχει ψηφιστεί.  
 
Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε επίσης ότι η ρύθμιση για τον ενιαίο κλάδο νοσηλευτικής δεν συνεπάγεται σε καμιά περίπτωση απαξίωση τίτλων σπουδών ή υποβάθμιση πτυχίων, αλλά αποτύπωση μιας πραγματικότητας καθημερινής συνεργασίας στα δημόσια νοσοκομεία χιλιάδων εργαζομένων διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης με στόχο την παροχή της καλύτερης δυνατής νοσηλευτικής φροντίδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης