Ιερόσυλοι λεηλάτησαν δυο ναούς στο ίδιο χωριό των Ιωαννίνων

Ιερόσυλοι λεηλάτησαν δυο ναούς στο ίδιο χωριό των Ιωαννίνων

Άρπαξαν ο,τι πολύτιμο βρήκαν και εξαφανίστηκαν χωρίς να τους πάρουν είδηση οι λιγοστοί κάτοικοι

Ιερόσυλοι λεηλάτησαν δυο ναούς στο ίδιο χωριό των Ιωαννίνων
Διπλή επιδρομή στις εκκλησίες του χωριού Περιστέρι στο Πωγώνι Ιωαννίνων έκαναν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου άγνωστοι ιερόσυλοι, που άρπαξαν ο,τι πολύτιμο βρήκαν και εξαφανίστηκαν χωρίς να τους πάρουν είδηση οι λιγοστοί κάτοικοι. Οι δυο κλοπές έγιναν αντιληπτές το Σάββατο.

Κανείς δεν ξέρει, όμως, πότε συνέβησαν. Η εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου δεν λειτουργούσε από τις 11 και ο ναός του Αγίου Νικολάου από τις 15 Σεπτεμβρίου! Στο διάστημα αυτό, οι δράστες διέρρηξαν τις κεντρικές εισόδους και άρπαξαν από την πρώτη εκκλησία δύο λειψανοθήκες και μία εικόνα και από την δεύτερη ένα υφαντό για θρησκευτική χρήση. Οι δυο εισβολές των ιερόσυλων καταγγέλθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πωγωνίου, οι άνδρες του οποίου ερευνούν για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους.

Κλείσιμο
*** Ιερόσυλος χτύπησε και στα Τρίκαλα, αλλά την ώρα της λειτουργίας στην εκκλησία  του Αγίου Νεκταρίου! Ο 43χρονος Έλληνας εκμεταλλεύτηκε την κατάνυξη μιας 69χρονης γυναίκας για να αρπάξει το κινητό της και τράπηκε σε φυγή, όμως συνελήφθη κατά την διαφυγή του από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και προσήχθη στην Ασφάλεια που ερευνά αν έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης