Ιερόσυλοι «χτύπησαν» δυο ναούς στη Λάρισα και την Κοζάνη

Ιερόσυλοι «χτύπησαν» δυο ναούς στη Λάρισα και την Κοζάνη

Άρπαξαν σταυρούς, εικονίσματα και τάματα, ενώ άδειασαν παγκάρια

 Ιερόσυλοι «χτύπησαν» δυο ναούς στη Λάρισα και την Κοζάνη
Πεταμένο σε ένα χωράφι κοντά στην κοινότητα Κοιλάδα της Λάρισας βρέθηκε το εικόνισμα της Παναγίας, το οποίο είχαν αρπάξει οι άγνωστοι ιερόσυλοι που διέρρηξαν την εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου στο χωριό, για να πάρουν τα πολύτιμα αφιερώματα και το ακριβό πλαίσιό της.  

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του ναού, μπήκαν μέσα και «σήκωσαν» ανενόχλητοι την παμπάλαια εικόνα, η οποία ήταν διακοσμημένη με πλαίσιο από ασήμι και χρυσό και στην επιφάνειά της υπήρχαν δεκάδες χρυσά και αργυρά τάματα που είχαν αφήσει οι πιστοί.

Κλείσιμο
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η εικόνα βρέθηκε, χωρίς όμως το πλαίσιο και τα αφιερώματα. Η Ασφάλεια Λάρισας διενεργεί προανάκριση για να εντοπίσει τους δράστες.

***Ένας 35χρονος Έλληνας διέρρηξε την κύρια είσοδο μιας εκκλησίας σε περιοχή της Κοζάνης, άδειασε το παγκάρι από όσα χρήματα περιείχε, άρπαξε δυο επίχρυσους εκκλησιαστικούς σταυρούς και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν μέσα σε λίγες ώρες τον ιερόσυλο και βρήκαν στην κατοχή του τους σταυρούς, οι οποίοι αποδόθηκαν στον εφημέριο του ναού.

 Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχει «χτυπήσει» και άλλες εκκλησίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης