Πέντε συλλήψεις για «μαϊμού» προϊόντα στην Κέρκυρα

Πέντε συλλήψεις για «μαϊμού» προϊόντα στην Κέρκυρα

Μέσα σε λίγη ώρα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε άτομα, ιδιοκτήτες ή υπαλλήλους ισάριθμων καταστημάτων, οι οποίοι διέθεταν συνολικά προς πώληση περισσότερα από 1.000 προϊόντα

Πέντε συλλήψεις για «μαϊμού» προϊόντα στην Κέρκυρα
Αποδοτικό ήταν το «σαφάρι» που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στα καταστήματα της Κέρκυρας, τα οποία τους υπέδειξαν εξουσιοδοτημένοι πραγματογνώμονες ότι διακινούν απομιμητικά προϊόντα με τις φίρμες και τα σήματα γνωστών επώνυμων εταιρειών.

Μέσα σε λίγη ώρα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε άτομα, ιδιοκτήτες ή υπαλλήλους ισάριθμων καταστημάτων, οι οποίοι διέθεταν συνολικά προς πώληση περισσότερα από 1.000 προϊόντα τα οποία έφεραν τα κατοχυρωμένα σήματα και τα διακριτικά γνωρίσματα των εταιρειών. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας,ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για πλαστογραφία, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί σημάτων και του Τελωνειακού Κώδικα.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο 47χρονος υπάλληλος ενός καταστήματος όπου κατασχέθηκαν 240 είδη ρουχισμού, ο 53χρονος υπάλληλος ενός άλλου καταστήματος όπου βρέθηκαν άλλα 658 είδη ρουχισμού, ο 43χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος που διέθετε προς πώληση 226  «μαϊμού» ακουστικά, ρολόγια και ζώνες, η 38χρονη ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος όπου κατασχέθηκαν συνολικά 39 τσάντες και πορτοφόλια και ο 57χρονος ιδιοκτήτης ενός καταστήματος στο οποίο βρέθηκαν 106 καπέλα, ρολόγια και άλλα προϊόντα απομίμησης. Όλα τα παράνομα προϊόντα θα καταστραφούν, όπως ορίζει η νομοθεσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης