Κάλυμνος: Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε εικόνες από παρεκκλήσια

Κάλυμνος: Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε εικόνες από παρεκκλήσια

Οι αστυνομικοί ερευνούν, το αν έκλεβε τις εικόνες για να τις κρατήσει ή για να τις πουλήσει

Κάλυμνος: Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε εικόνες από παρεκκλήσια
Τις πιθανές διασυνδέσεις του με κυκλώματα αρχαιοκαπήλων ή συλλεκτών θρησκευτικών κειμηλίων ερευνούν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος στην Κάλυμνο για ένα νεαρό κάτοικο που είχε ρημάξει τα απομονωμένα ξωκκλήσια του νησιού, από τα οποία έκλεβε αποκλειστικά εικόνες.
 
Οι τρεις απανωτές κλοπές που είχαν γίνει τον περασμένο Μάρτιο σε τρία παρεκκλήσια της Καλύμνου αποτέλεσαν το έναυσμα για την διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία οδήγησε στα ίχνη ενός 31χρονου Έλληνα που είχε κλέψει συνολικά 11 θρησκευτικές εικόνες! Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο σπίτι του, τις βρήκαν όλες και τις επέστρεψαν στους εφημέριους των ναών. 
 
Κλείσιμο
Ο νεαρός ιερόσυλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, ωστόσο ερευνάται αν ήθελε να κρατήσει τις κλεμμένες εικόνες για τον εαυτό του λόγω θρησκευτικού πάθους ή αν βρισκόταν σε αναζήτηση αγοραστών για να τις πουλήσει.
 
*** Το πιεστικό μηχάνημα που του... έλειπε είδε στην αυλή ενός σπιτιού στην Αμαλιάδα ένας νεαρός και τρύπωσε μέσα για να το “βουτήξει”! Όμως, ο ιδιοκτήτης τον είδε να απομακρύνεται με το αξίας 300 ευρώ μηχάνημα και έδωσε την περιγραφή του στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ήλιδας. Ο 24χρονος Έλληνας εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα με το κλεμμένο μηχάνημα που αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
 
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης