Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί για λαθρεμπόριο καπνού

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί για λαθρεμπόριο καπνού

Κατασχέθηκαν συνολικά 820 πακέτα τσιγάρων και 305 συσκευασίες καπνού

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί για λαθρεμπόριο καπνού
Η μεγάλη βαλίτσα που κρατούσε ένας 25χρονος Πακιστανός ο οποίος βγήκε από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου κίνησε στους λιμενικούς υποψίες, που επιβεβαιώθηκαν όταν είδαν και έναν 37χρονο ομοεθνή του να κατεβαίνει από άλλο πλοίο με μια… πανομοιότυπη βαλίτσα!

Αρχικά, οι λιμενικοί παρακολούθησαν διακριτικά τον πρώτο ύποπτο και τον ακινητοποίησαν όταν συναντήθηκε με έναν 18χρονο ομοεθνή του που είχε απασχολήσει παλιότερα τις αρχές για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και τον περίμενε έξω από το λιμάνι. Μόλις άνοιξαν την χειραποσκευή, βρήκαν μέσα 480 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και 105 συσκευασίες καπνού χωρίς την ένσημη ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, συνελήφθη και ο 37χρονος που είχε στην δική του βαλίτσα άλλα 340 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 200 συσκευασίες καπνού. Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που τους άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και τους άφησε ελεύθερους, ενώ τα 820 πακέτα τσιγάρων και οι 305 συσκευασίες καπνού παραδόθηκαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης