Μη χάσετε το ΘΕΜΑ με ακόμη μεγαλύτερες προσφορές για όλη την οικογένεια

Μη χάσετε το ΘΕΜΑ με ακόμη μεγαλύτερες προσφορές για όλη την οικογένεια

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το "Θέμα" με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

Μη χάσετε το ΘΕΜΑ με ακόμη μεγαλύτερες προσφορές για όλη την οικογένεια
1. Την εφημερίδα

2. To αριστουργηματικό cd του μεγαλύτερου σύγχρονου ευρωπαίου πιανίστα  Ludovico Einaudi “In a Time Lapse”

Κλείσιμο
Αυτή την Κυριακή To αριστουργηματικό cd του Ludovico Einaudi
“In a Time Lapse” είναι στο ΘΕΜΑ!



Μόνο στην έκδοση με τις προσφορές (4,25€)



Ο μεγαλύτερος σύγχρονος ευρωπαίος πιανίστας και συνθέτης, σε ένα υπέροχο άλμπουμ. Ο Ludovico Einaudi γεμίζει το Ηρώδειο -αλλά και την ψυχή των ακροατών με τις μαγικές του μελωδίες, δημιουργώντας στους ακροατές του υπέροχα συναισθήματα.

Το CD “In a Time Lapse” έχει χαρακτηριστεί σαν αριστούργημα από έγκριτους κριτικούς σε όλο τον κόσμο και, καθόλου τυχαία, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και εμπορικά επιτυχημένα στη σπουδαία καριέρα του Ιταλού συνθέτη και σολίστ του πιάνου. 

O Ludovico Einaudi, ο καλλιτέχνης που ανάγκασε τους υπεύθυνους του Ηρωδείου να προσθέσουν εφέτος και δεύτερη ημέρα για μια έκτακτη εμφάνιση, ώστε να καλυφθεί η πρωτοφανής ζήτηση των εισιτηρίων, αποδεικνύει διαρκώς γιατί θεωρείται ως ο Νο.1 πιανίστας και δημιουργός πρωτότυπης «κλασικής» (αλλά με την ευρεία έννοια) μουσικής. Σε άλμπουμ όπως το εκπληκτικό “In a Time Lapse”, ο Einaudi συνδυάζει αριστοτεχνικά όλες τις πηγές της έμπνευσής του, παράγοντας ένα αποτέλεσμα που περιέχει στοιχεία της κλασικής παράδοσης, της ηλεκτρονικής, της world music, της ιταλικής λαϊκής μουσικής, του ρομαντισμού κ.α. Τα κομμάτια που απαρτίζουν το CD ηχογραφήθηκαν σε ένα μοναστήρι κοντά στη Βερόνα, γι' αυτό και ο ήχος είναι ζεστός, φυσικός και ταυτόχρονα αβίαστα λυρικός και αιθέριος. Το “In a Time Lapse” αποτελεί ένα πραγματικά ανεκτίμητο δώρο για κάθε λάτρη της καλής μουσικής, ανεξαρτήτως είδους και προτίμησης και ήρθε για να δυναμώσει τη σχέση του καλλιτέχνη με το ευρύ κοινό. Το έργο του Ludovico Einaudi είναι στ' αλήθεια υπεράνω ορίων.

Ο Einaudi θα εμφανιστεί για δύο συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.

Μόνο στην έκδοση με τις προσφορές (4,25€)

Μην το χάσετε!





3.
  Το μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο περιοδικό μόδας, το Marie Claire 

 

Αυτή την Κυριακή και την τρίτη Κυριακή κάθε μήνα το μεγάλο περιοδικό μόδας έρχεται στο ΘΕΜΑ!

To αγαπημένο περιοδικό μόδας εκατομμυρίων γυναικών επιστρέφει πιο συναρπαστικό από ποτέ. 



Τολμά. Ταξιδεύει. Μοιράζεται. Έχει συναίσθημα. Πάθος. Πολυτέλεια. Είναι αιχμηρό, οικείο, στην πρώτη γραμμή του στιλ. Kάτι περισσότερο από ένα περιοδικό, τo Marie Claire είναι ένα μοναδικό μείγμα από υψηλή μόδα, ομορφιά και προκλητική δημοσιογραφία. Ένα κορυφαίο γυναικείο brand που αμφισβητεί τους κανόνες, ενημερώνει, ψυχαγωγεί, πειραματίζεται, απόλυτα αφοσιωμένο στη σύγχρονη γυναίκα και όλες τις πτυχές της ζωής της.
Tώρα, το Marie Claire, ο τίτλος που εμπνέει εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως, θα κυκλοφορεί σύντομα μαζί με το Πρώτο Θέμα και στη συνέχεια στα περίπτερα, φέρνοντας πάντα στο επίκεντρο τις νέες αξίες της πολυτέλειας, του στιλ, και τις καλύτερες ιστορίες δημιουργίας και μόδας μέσα από τις σελίδες του, το ίντερνετ και λαμπερά event. 

Εξήντα τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του στη Γαλλία, το Marie Claire εκδίδεται σε 32 χώρες, μιλά σε πάνω από 15 εκ. αναγνώστριες, και αγγίζει πάνω από 30 εκ. χρήστες του ίντερνετ μέσω των ψηφιακών του μορφών και των social media, πιστό πάντα στο αρχικό μανιφέστο του: ότι η μόδα και η γυναικεία χειραφέτηση δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες.

Η προϊστορία του τίτλου ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του '30, όταν η Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Μαρσέλ Οκλέρ αναπτύσσει στον μεγαλοεκδότη Ζαν Προυβόστ, (παππού της Εβελίν Προυβόστ, νυν προέδρου του Marie Claire Group) την ιδέα της για ένα νέο γυναικείο περιοδικό μόδας στα πρότυπα της αμερικανικής δημοσιογραφίας αλλά με τα στάνταρ της γαλλικής αίσθησης του στιλ. Ο διορατικός εκδότης του Paris-Soir και του Match πείθεται, ταξιδεύει με την Οκλέρ στην Αμερική και σε λίγους μήνες, το 1937, το νέο του απόκτημα βρίσκεται στο τυπογραφείο. Το βαφτίζουν Marie Claire από το ομώνυμο δημοφιλές μυθιστόρημα του 1910 της Μαργκερίτ Οντού.

Η επιτυχία ήταν τόσο αναπάντεχη ώστε φημολογείται ότι χρειαζόταν η επέμβαση της αστυνομίας για να συγκρατούνται οι Παριζιάνες να μη ρίξουν τα περίπτερα κάθε Τετάρτη που κυκλοφορούσε το εβδομαδιαίο τότε Marie Claire. Η ίδια η Οκλέρ και άλλοι αρθρογράφοι απαντούν σε ερωτήματα αναγνωστών και γίνονται ένα είδος πνευματικών γκουρού του έθνους, θίγοντας ταμπού, σχηματίζοντας νέες ηθικές αρχές και προσφέροντας απλόχερα συμβουλές σε εκατομμύρια αναγνώστες, έως το 1942, όταν η κυκλοφορία του αναστέλλεται εξαιτίας της γερμανικής προέλασης στο Νότο.
Μετά τον πόλεμο το Marie Claire επαναλανσάρεται πλέον ως ένα μοντέρνο μηνιαίο περιοδικό το 1954, μια εποχή καινοτομιών και αισιοδοξίας. Πέρα από την ταλαντούχα πένα της Μαρσέλ το σήμα κατατεθέν του γίνεται η πρωτοπόρα για τα κοινωνικά δεδομένα φεμινιστική θεματολογία του: ισότητα, αντισύλληψη, επαγγελματική κατάρτιση, σεξουαλική απελευθέρωση, δικαιώματα των γυναικών σε άλλα μέρη του κόσμου. Μαζί με τις συνταγές μαγειρικής και τις σελίδες με τα «φιγουρίνια» βρίσκονται ακόμη στήλες για το σινεμά, τη λογοτεχνία, τη μουσική, την τέχνη.
Η γυναίκα Marie Claire αντιπροσωπεύει ακόμη και σήμερα, 63 χρόνια μετά, ακριβώς αυτή τη μετάβαση. Τη μετάβαση από τη θέση του παρατηρητή, στη θέση του πρωταγωνιστή. Ακόμα και η μόδα δεν επιβάλλεται στην αναγνώστρια, αλλά φιλτράρεται μέσα από την ευφυΐα και το στιλ. 
Η γέννηση του ελληνικού Marie Claire, το 1988, τιμά το αρχικό μοντέλο και γίνεται το απόλυτο trend setter στη μόδα της δεκαετίας του 90 και ένα παράθυρο στον κόσμο για χιλιάδες πιστές αναγνώστριες. Με editorial μόδας φωτογραφημένα από την ελληνική ομάδα σε εξωτικούς προορισμούς και προτάσεις για την γκαρνταρόμπα της γυναίκας καριέρας, ερμηνεύει τις τάσεις με τον δικό του signature τρόπο. Στη νέα εποχή του, το Marie Claire είναι ο τίτλος που πρωτοστατεί και στην 360 εμπειρία της ψηφιακής εποχής, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στις ψηφιακές πλατφόρμες του, με μια κοινότητα που ολοένα και μεγαλώνει στα social media και ειδικές ενέργειες που απέκτησαν την δική τους οντότητα ως ετήσιοι θεσμοί, όπως τα Prix d Excellence και τα Marie Claire Blog Awards. 

Μόνο στην έκδοση με τις προσφορές (4,25€)

Αυτή την Κυριακή ΜΟΝΟ με το ΘΕΜΑ.

Μην το χάσετε.



 



4. Ένα κουπόνι που σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την επετειακή παράσταση «25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ», την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 21:00 μ.μ στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, μόλις με 2 ευρώ


Αυτή την Κυριακή το ΘΕΜΑ σας πάει στη μουσική επετειακή παράσταση
"25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ" ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ με 2 ευρώ


 
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» 
Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 21:00


Μία επετειακή παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη.
Και στις δύο εκδόσεις (4,25€ & 2€)

Και αυτή την Κυριακή 18/6 το «ΘΕΜΑ» σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την καινούρια, συλλεκτική, παράσταση «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται», του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, με ένα κουπόνι και μόλις 2 ευρώ.
Εσείς πολύ απλά, κόψτε το κουπόνι που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα του ενθέτου THEMA PEOPLE στο ΘΕΜΑ αυτής της Κυριακής 18/6 και στις δύο εκδόσεις (4,25 -2,00 €)και, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στην εφημερίδα και στο κουπόνι, κάντε την κράτησή σας.

Άγαμοι Θύται και Σπύρος Παπαδόπουλος σ΄ ένα επετειακό υπερθέαμα με 16 ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς, σε κείμενα Δήμητρας Παπαδοπούλου, Ιεροκλή Μιχαηλίδη & Χρήστου Τολιάδη.

Φυσικά δεν χρειάζονται συστάσεις. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Άγαμοι Θύται έχουν αφήσει το δικό τους μοναδικό και συχνά σουρεαλιστικό στίγμα, με τις παραστάσεις-βαριετέ που στήνουν πάντα με κέφι, φαντασία, χιούμορ, άφθονο γέλιο και σάτιρα με τον δικό τους υπαινικτικό τρόπο και με τη μουσική να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 Και ενώ πάντα την … ιδρώνουν τη φανέλα, με τη διάρκεια των παραστάσεών τους να ξεπερνά τις 2μιση ώρες, ο κόσμος, που τους ακολουθεί πιστά σε όλη τους την καριέρα, πάντα ζητάει κι άλλο… Αδιάψευστη μαρτυρία τα χαμόγελα που βλέπεις στην έξοδο, στο τέλος κάθε βραδιάς.
Αυτό το μαγικό μουσικοθεατρικό είδος είναι αντίδοτο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Η καλοκαιρινή παράσταση «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται» θα παρουσιαστεί μόνο στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κύπρο, με τη βεβαιότητα ότι και αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε οργιαστικές νύχτες γέλιου και χαράς.
 
Πρωταγωνιστούν οι:
Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Μητρέντζης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής, Σοφία Παπουλάκου και η Ρούλα Μανισάνου.
Και φυσικά, o βιρτουόζος Σπύρος Παπαδόπουλος.
 
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης/Κείμενα: Δήμητρα Παπαδοπούλου Χρ. Τολιάδης, Ιερ. Μιχαηλίδης
Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Χατζής 
Μουσική επιμέλεια: B. Gatz, Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Νικόλ Παναγιώτου 
Βοηθός σκηνοθέτη - παραγωγής: Πένυ Μιχαηλίδου
Συντονισμός παραγωγής: Juanjo Corrales 
Σχεδιασμός ήχου: Μιχάλης Αλεξάκης, Κώστας Σωτηρίου
Ηχοληψία: Κώστας Σωτηρίου, Θεοφάνης Θεοχάρης 
Σχεδιασμός φωτισμού: Φίλιππος Τρέπας
Μουσικοί: Γιάννης Αρβανιτάκης (τρομπόνι) / Αποστόλης Παπαπέτρος (κοντραμπάσο)

Χρήστος Ταμπουρατζής (κιθάρα) / Θανάσης Τσαουσέλης (πιάνο)
Βρεζ Χατσατριάν (ακορντεόν) / Γιάννης Ψάλτης (τύμπανα)


και στις δύο εκδόσεις (4,25 – 2,00 €) 

Μην το χάσετε!



5. Τέσσερα καταπληκτικά βιβλία για να διαλέξετε όποιο σας αρέσει :

“Ίδια η μάνα σου έγινες” της Κατερίνας Μανανεδάκη

Κωμικοτραγικά στιγμιότυπα συνθέτουν την καθημερινή ζωή μιας σημερινής Ελληνίδας. Προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα σε αντιφατικές απαιτήσεις, αναρωτιέται όλο και πιο συχνά «μήπως είμαι ίδια η μάνα μου;»
«Το μήνυμα του Φώτη στο κινητό μου δεν έχει καμιά τελεία, αλλά βάζει οριστικά τελεία σε ένα κεφάλαιο επιπολαιότητας που τόσο απερίσκεπτα άνοιξα, αλλά που τόσο συνειδητά κλείνω. Είμαι αυτή που είμαι, με τα καλά και τα άσχημα, τα ψέματα και τις αλήθειες, είμαι η Χριστίνα και είμαι επιτέλους καλά!» γράφει με τον χαρακτηριστικό της, απολύτως γυναικείο, οίστρο η Κατερίνα Μανανεδάκη. Και συνεχίζει στο ίδιο σαρωτικό τέμπο αφηγούμενη το πώς «ο ταξιτζής μπαίνει στην τελική ευθεία για το σπίτι μου κι εγώ φτιάχνω τα μαλλιά μου, στρώνω τα ρούχα μου κι ετοιμάζομαι, πρωταγωνίστρια μετά από πετυχημένο λίφτινγκ -γιατί φυσικά νιώθω αναζωογονημένη, κούκλα και απίστευτα σέξι- να παίξω το ρόλο της ζωής μου. Μπορώ, λέτε, να υποκριθώ πως δεν έγινε τίποτα; Μπορώ να παλέψω για το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, για τη συμμετοχή μου σε μια ομολογουμένως εξαιρετική ταινία; Κι εσύ, αγαπημένε μου Θεούλη, που τόσα πολλά έχουμε μοιραστεί και μοιραζόμαστε ακόμη, θα μου το επιτρέψεις; Ακούς, Θεούλη μου; Που ελπίζω δηλαδή για μια φορά κι εσύ να μην ακούς! Κι αν ακούς, να ξέρεις πως ο όφις με ξεγέλασε, το μήλο ήταν νοστιμότατο μεν, αλλά δε θα το ξαναβάλω στο στόμα μου. Το υπόσχομαι. Μία αμαρτία ίσον καμία, δε λένε; Ε; Δε λένε; Τα ξεχνάμε όλα και πάμε από την αρχή. Στο κάτω κάτω, αν βολεύει καλύτερα, ας πούμε πως δεν έγινε και τίποτα, βρε αδελφέ. Ε; Ας πούμε πως δεν έγινε και τίποτα!»
Το «Ίδια η μάνα σου έγινες!» είναι ένα βιβλίο συντονισμένο με το ρυθμό του σήμερα, είναι μια γυναικεία φωνή που ακούγεται τώρα, μέσα στην παράνοια της καθημερινότητας. Η Κατερίνα Μανανεδάκη έχει ένα μοναδικό χάρισμα στο να αποτυπώνει με χιούμορ, ευφυή σχόλια και ανελέητο αυτοσαρκασμό την τρέχουσα, ελληνική πραγματικότητα. Και γι' αυτό ακριβώς το «Ίδια η μάνα σου έγινες!» δεν είναι απολαυστικό ή κωμικοτραγικό επειδή είναι βγαλμένο μέσα από τη ζωή. Είναι αστείο επειδή είναι η ίδια η ζωή -κι αυτό είναι πολύ σοβαρό.

“Ιωάννα της καρδιάς” της Μιρέλλας Παπαοικονόμου
Η πολυαγαπημένη συγγραφέας δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε ένα μυθιστόρημα που έγινε γνωστό και ως τηλεοπτική σειρά: Δράμα και έντονα πάθη, εκπλήξεις και ανατροπές ανάμεσα σε ολοζώντανους χαρακτήρες.

Το βιβλίο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου παρακολουθεί τη δραματική περιπέτεια της Ιωάννας, μιας 22χρονης γυναίκας, η οποία κατ' αρχήν φαίνεται πως τα έχει όλα: Είναι ευφυής, όμορφη, με θετική και αισιόδοξη στάση ζωής. Είναι φοιτήτρια Ψυχολογίας, ενώ παράλληλα κάνει πρωταθλητισμό στο άθλημα της κολύμβησης. Η Ιωάννα είναι η κόρη που θα εκπλήρωνε τα όνειρα κάθε γονέα και, όντως, οι δικοί της γονείς, όπως και ένας μεγάλος κύκλος ανθρώπων, τη θεωρούν αξιολάτρευτη. Γι' αυτό και, λίγο-πολύ, κάθε επιθυμία της είναι εντολή, εφόσον κανείς δεν μπορεί να της αρνηθεί κάτι. Αίφνης, όμως, η ζωή θα τη φέρει ενώπιον της αίσθησης ότι όλα χάνονται, βιώνει την έξωση από τον μικρό της παράδεισο -και μάλιστα με βία. Ο ψυχισμός της σημαδεύεται από ένα εντελώς απροσδόκητο γεγονός, κάτι που θα αναγκάσει την Ιωάννα να αναθεωρήσει εκ βάθρων ολόκληρη τη φιλοσοφία ζωής της, τις προτεραιότητες, ακόμη και τα πρόσωπα στα οποία μπορεί να έχει εμπιστοσύνη και ποια πρέπει να αποκλείσει από τον προσωπικό της κόσμο. Στην προσπάθειά της να κρατηθεί από κάπου ώστε να μην παρασυρθεί, να μη καταπλακωθεί από τα ερείπια του ιδιωτικού της σύμπαντος που κλυδωνίζεται και καταρρέει, η Ιωάννα ανακαλύπτει κρυμμένες αλήθειες. Παθαίνει, μαθαίνει και αλλάζει η ίδια τον εαυτό της -αν και επώδυνα.  
 
“… και το όνομα αυτής Μυρτώ…” της Ελένης Φωτίου
Ένα μυθιστόρημα-θρίλερ, που γεννά έντονα συναισθήματα, με τη διαρκή σύγκρουση του καλού με το κακό, που διαβάζεται απνευστί. 
Συγκλονιστικό από την αρχή έως το τέλος.

Η αγάπη και το μίσος, το αγνό φως και το ζοφερό σκοτάδι μπλέκονται σε μια αμφίρροπη πάλη μέσα στις σελίδες του καταπληκτικού μυθιστορήματος «...και το όνομα αυτής Μυρτώ...» της Ελένης Φωτίου. 

Η πλοκή και τα πρόσωπα είναι εντελώς πρωτότυπα, καθώς η φαντασία της συγγραφέως την οδηγεί στη δημιουργία ενός σύνθετου μύθου, κομμάτι του οποίου εκτυλίσσεται μέσα σε ένα μοναστήρι. Εκεί, ένα εγκαταλελειμμένο -ή μήπως κλεμμένο;- βρέφος βρίσκει μερικές δεκάδες στοργικές θετές μητέρες. Στο παρασκήνιο, όμως, ο μοχθηρός νους μιας γυναίκας δεν σταματά να μηχανεύεται δολοπλοκίες και κάθε είδους παγίδες για να βασανίσει τα θύματά της, τα οποία υποτίθεται ότι είναι τα πρόσωπα που αγαπά περισσότερο και από την ίδια της τη ζωή.

Δεσμοί και χωρισμοί δημιουργούνται, καθώς το ασυνείδητο οδηγεί μυστικά τις τροχιές των χαρακτήρων του μυθιστορήματος στην αναπόφευκτη διασταύρωση. Κι αυτό κάνει το βιβλίο της Ελένης Φωτίου πραγματικά καθηλωτικό για τον αναγνώστη: Το τυχαίο που δεν είναι καθόλου συμπτωματικό, με άλλα λόγια, το τυχαίο που κατά βάθος είναι μοιραίο.

“Ο Χαρτοκόπτης της Ηδονής” της Μαριέλεν Θεοχάρη
Ένα ερωτικό νουάρ μυθιστόρημα, γεμάτο μυστήριο, αγωνία και ανατροπές που θα καθηλώσει κάθε αναγνώστη. Τα ακραία πάθη οδηγούν στο έγκλημα -αλλά και σε ένα απρόσμενο φινάλε.


«Άραγε η ζωή είναι μια σκακιέρα και τα πιόνια του παιχνιδιού είμαστε εμείς, ή μήπως όχι; Άραγε όλα είναι γραμμένα στο Σύμπαν για το τι πρόκειται να μας συμβεί, ή μήπως είμαστε εμείς που καθορίζουμε τη μοίρα μας και τη ζωή μας; Όταν το Σύμπαν έχει διάθεση για παιχνίδια, συνωμοτεί, ραδιουργεί και σχεδιάζει συμπτώσεις...» γράφει η Marielen Theochari στις πρώτες σελίδες του βιβλίου της. Και παρά την καταιγιστική πλοκή που ακολουθεί, τα υπαρξιακά αυτά ερωτήματα συνεχίζουν να διατρέχουν ολόκληρο το μυθιστόρημα «Ο χαρτοκόπτης της ηδονής».  

Τρεις γυναίκες δολοφονούνται ταυτόχρονα σε Ρώμη, Βενετία και Παρίσι, ενώ όλως τυχαίως, το πρώτο πτώμα ανακαλύπτεται από τον Άρη Τζώρτζη, διευθυντή του εγκληματολογικού τμήματος της Ιντερπόλ στο Παρίσι. Ο ίδιος αναλαμβάνει την έρευνα του τριπλού αινίγματος και γρήγορα ανακαλύπτει ότι οι τρεις γυναίκες είχαν όλες κάποιου είδους σχέση με έναν Ρώσο κροίσο πλέιμποι. Τα επεισόδια έως τη λύση του μυστηρίου ακολουθούν με καταιγιστικό ρυθμό, καθώς οι ρόλοι των κεντρικών προσώπων εξελίσσονται προς απρόβλεπτες κατευθύνσεις. Στο μυθιστόρημα της Marielen Theochari, καμία κατάσταση και κανένα πρόσωπο της ιστορίας δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο. Ούτε καν το -υποτίθεται- «προφανές» νόημα του τίτλου, δηλαδή ο θανάσιμα γοητευτικός «Χαρτοκόπτης της Ηδονής».   
Μην τα χάσετε!


6. και ……. το ολοκαίνουργιο τεύχος του People με τα μυστικά των σταρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Διαβάστε στο People που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΘΕΜΑ:

Έλενα Παπαρίζου

«Δεν αντέχω να καταπιέζομαι».

Η Έλενα Παπαρίζου μιλάει στο People για το πόσο όμορφα νιώθει που ωριμάζει, μιλά για την καθημερινότητά της με τον σύζυγό της Ανδρέα Καψάλη και όσα θαυμάζει και αγαπά σε αυτόν, εξηγεί για το λόγο που δεν την απασχολούν πια τα αναληθή  δημοσιεύματα που την αφορούν και περιγράφει πως έγιναν φίλες με τη Δέσποινα Βανδή με την οποία ξεκινούν μαζί εμφανίσεις με αφετηρία τη μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων στις 28 Ιουνίου.

Δούκισσα - Δημήτρης Θεοδωρίδης

Το γαμήλιο album των νιόπαντρων. Το νεαρό ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης στη Μύκονο, το νησί όπου γεννήθηκε ο έρωτάς τους, και το People έχει όλο το ρεπορτάζ από τον παραμυθένιο γάμο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των media.

No Make Up

Η Ελένη Τσολάκη, η Μαρία Σολωμού, η Ζέτα Δούκα, η Μαριάννα Τουμασάτου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Αναστασία Τσιλιμπίου, η Courtney Parker, η Έβελυν Καζαντζόγλου και η Νίκη Βακάλη φωτογραφίζονται αποκλειστικά για το People χωρίς ίχνος makeup!

4 Όμορφα- Χρόνια People

Ελένη Μενεγάκη, Φαίη Σκορδά, Ζέτα Μακρυπούλια, Δούκισσα Νομικού, Αγγελική Νικολούλη, Ελένη Φουρέιρα, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Τάμτα, Αθηνά Οικονομάκου, Κατερίνα Καινούργιου και άλλα 16 Cover Girls γιορτάζουν μαζί μας τα τέσσερα χρόνια People και δίνουν το δικό τους ορισμό για την ομορφιά.

Βασίλης Καρράς

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής συμπληρώνει 40 χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή και μιλά για την εποχή που αποτραβήχτηκε από το προσκήνιο, τα πισώπλατα μαχαιρώματα που δέχθηκε στη διάρκεια της καριέρας του και τον πρωτότυπο τρόπο με τα οποία τα αντιμετώπισε, την απώλεια της μητέρας του και του Παντελή Παντελίδη.

Χριστίνα Σάλτη


Είναι η σέξι τραγουδίστρια ζευγάρι με τον Μπο; Τι συζητάνε μεταξύ τους τώρα που επέστρεψε από τον Άγιο Δομίνικο και γιατί εκείνη δεν θα πήγαινε στο Survivor; Οι απαντήσεις από την ίδια.

(μόνο στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ)

Μην το χάσετε!




Όσοι από εσάς επιλέξουν λοιπόν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα. 

2. Το νέο περιοδικό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ 52 σελίδων με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και 




Και αυτή την Κυριακή
Έχεις ΘΕΜΑ;
Έχεις και σταυρόλεξα!!


μόνο στην απλή έκδοση (2,00 €) 

Και αυτή την Κυριακή όπως κάθε Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα νέο περιοδικό 52 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο. 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα  ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.




μόνο στην απλή έκδοση (2,00 €) 

Μην τo χάσετε!


3. Ένα κουπόνι που σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την επετειακή παράσταση «25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ» την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 21:00 μ.μ στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, μόλις με 2 ευρώ

Αυτή την Κυριακή το ΘΕΜΑ σας πάει στη μουσική επετειακή παράσταση
"25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ"ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ με 2 ευρώ



ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» 
Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 21:00


Μία επετειακή παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Και στις δύο εκδόσεις (4,25€ & 2€)

Και αυτή την Κυριακή 18/6 το «ΘΕΜΑ» σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την καινούρια, συλλεκτική, παράσταση «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται», του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, με ένα κουπόνι και μόλις 2 ευρώ.
Εσείς πολύ απλά, κόψτε το κουπόνι που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα του ενθέτου THEMA PEOPLE στο ΘΕΜΑ αυτής της Κυριακής 18/6 και στις δύο εκδόσεις (4,25 -2,00 €)και, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στην εφημερίδα και στο κουπόνι, κάντε την κράτησή σας.

Άγαμοι Θύται και Σπύρος Παπαδόπουλος σ΄ ένα επετειακό υπερθέαμα με 16 ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς, σε κείμενα Δήμητρας Παπαδοπούλου, Ιεροκλή Μιχαηλίδη & Χρήστου Τολιάδη.
Φυσικά δεν χρειάζονται συστάσεις. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Άγαμοι Θύται έχουν αφήσει το δικό τους μοναδικό και συχνά σουρεαλιστικό στίγμα, με τις παραστάσεις-βαριετέ που στήνουν πάντα με κέφι, φαντασία, χιούμορ, άφθονο γέλιο και σάτιρα με τον δικό τους υπαινικτικό τρόπο και με τη μουσική να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 Και ενώ πάντα την … ιδρώνουν τη φανέλα, με τη διάρκεια των παραστάσεών τους να ξεπερνά τις 2μιση ώρες, ο κόσμος, που τους ακολουθεί πιστά σε όλη τους την καριέρα, πάντα ζητάει κι άλλο… Αδιάψευστη μαρτυρία τα χαμόγελα που βλέπεις στην έξοδο, στο τέλος κάθε βραδιάς.
Αυτό το μαγικό μουσικοθεατρικό είδος είναι αντίδοτο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Η καλοκαιρινή παράσταση «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται» θα παρουσιαστεί μόνο στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κύπρο, με τη βεβαιότητα ότι και αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε οργιαστικές νύχτες γέλιου και χαράς.
 
Πρωταγωνιστούν οι:
Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Μητρέντζης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής, Σοφία Παπουλάκου και η Ρούλα Μανισάνου.
Και φυσικά, o βιρτουόζος Σπύρος Παπαδόπουλος.
 
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης / Κείμενα: Δήμητρα Παπαδοπούλου Χρ. Τολιάδης, Ιερ. Μιχαηλίδης
Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Χατζής 
Μουσική επιμέλεια: B. Gatz, Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Νικόλ Παναγιώτου 
Βοηθός σκηνοθέτη - παραγωγής: Πένυ Μιχαηλίδου
Συντονισμός παραγωγής: Juanjo Corrales 
Σχεδιασμός ήχου: Μιχάλης Αλεξάκης, Κώστας Σωτηρίου
Ηχοληψία: Κώστας Σωτηρίου, Θεοφάνης Θεοχάρης 
Σχεδιασμός φωτισμού: Φίλιππος Τρέπας
Μουσικοί: Γιάννης Αρβανιτάκης (τρομπόνι) / Αποστόλης Παπαπέτρος (κοντραμπάσο)
Χρήστος Ταμπουρατζής (κιθάρα) / Θανάσης Τσαουσέλης (πιάνο)
Βρεζ Χατσατριάν (ακορντεόν) / Γιάννης Ψάλτης (τύμπανα)


και στις δύο εκδόσεις (4,25 – 2,00 €) 


Αυτή την Κυριακή ΜΟΝΟ με το ΘΕΜΑ.

Μην το χάσετε.




 4. … και τρείς εκπληκτικές ταινίες,  για να διαλέξετε όποια σας αρέσει


 
“Η οικογένεια Μπελιέ” 

Η παράξενη και συγκλονιστική ιστορία ενός κοριτσιού που βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα για το εάν θα ακολουθήσει καριέρα τραγουδίστριας ή θα μείνει να υπηρετεί για πάντα την κωφάλαλη οικογένειά της.


Περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια θεατές απόλαυσαν την «Οικογένεια Μπελιέ» στη Γαλλία, αναδεικνύοντάς την σε μία από τις πιο δημοφιλείς και εμπορικά επιτυχημένες γαλλικές ταινίες των τελευταίων ετών. 
Το θέμα του φιλμ είναι ιδιαίτερο και πρωτότυπο, καθώς αφορά στην καθημερινότητα μιας οικογένειας κωφαλάλων -ή, για την ακρίβεια, μιας οικογένειας στην οποία τα τρία από τα τέσσερα μέλη της έχουν πλήρη αδυναμία να ακούσουν και να μιλήσουν, ενώ το τέταρτο, η έφηβη Πολά, όχι μόνο μιλά αλλά και διαθέτει εξαιρετική φωνή και ταλέντο στο τραγούδι. 
Η εξέλιξη της αφήγησης και η ανάπτυξη της ιστορίας είναι ο ορισμός του «κωμικοτραγικού», καθώς το φιλμ είναι επισήμως κωμωδία. Ωστόσο, ανεπισήμως και κατ' ουσίαν, η «Οικογένεια Μπελιέ» είναι μια βαθιά ανθρώπινη κατάσταση, που αναπλάθεται αριστοτεχνικά προς χάριν του κοινού. Διότι κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει το αυθόρμητο γέλιο με τα αστεία παθήματα που προκαλεί η αλληλεπίδραση μεταξύ του ανδρόγυνου Μπελιέ και των παιδιών της, το ένα εκ των οποίων είναι κωφάλαλο όπως κι εκείνοι. Αλλά και δεν μπορεί να μην υποκύψει στην συγκίνηση παρακολουθώντας την Πολά να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην αγάπη, το καθήκον και τις προσωπικές της φιλοδοξίες.

“Κυριαρχία”
με τους εξαιρετικούς Τζόνι Ντεπ, Ρεμπέκα Χολ και Μόργκαν Φρίμαν


Ο Τζόνι Ντεπ σε ένα εκπληκτικό «σόλο», σαν καθηγητής αφοσιωμένος στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ο οποίος στην υποκατάσταση του ανθρώπινου νου ανακαλύπτει δυνατότητες -αλλά και ολέθριες.   Δίπλα του οι εξαιρετικοί Ρεμπέκα Χολ και Μόργκαν Φρίμαν.

Στο ρόλο του ερευνητή που κινείται στα ακρώτατα όρια της επιστήμης, ο Τζόνι Ντεπ (σαν δρ. Ουίλ Κάστερ) είναι ένας γκουρού στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το προσωπικό του στοίχημα είναι ένα εγχείρημα που μπορεί να αλλάξει μια για πάντα τη ροή της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα συνδυάζει την ανθρώπινη συλλογική νοημοσύνη από τη μία, με το πλήρες φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων από την άλλη. Με άλλα λόγια, ο δρ. Κάστερ επιδιώκει να γίνει θεός, να φτιάξει με τα χέρια του -και μέσω εξαιρετικά εξελιγμένων κομπιούτερ- ένα νέο είδος ζωής, μηχανήματα που, όχι μόνο θα σκέφτονται, αλλά και θα αισθάνονται.

Ωστόσο, το έργο του δρ. Κάστερ δεν τυγχάνει απαραιτήτως της γενικότερης αποδοχής, καθώς κάποιοι ακτιβιστές της ψηφιακής εποχής, φανατικά αντίθετοι στην πρόοδο της τεχνολογίας, θα βαλθούν να εμποδίσουν τον επιστήμονα να ολοκληρώσει το έργο του. Υπό το κράτος του φόβου, ο δρ. Ουίλ Κάστερ θα αποθηκεύσει όλο το περιεχόμενο του εγκεφάλου του σε έναν υπέρ-υπολογιστή. Κατ' αυτό τον τρόπο, όπως ο ίδιος πιστεύει, θα επιτύχει την απόλυτη κυριαρχία -σε τι και σε ποιον, θα το ανακαλύψει στην πορεία. Διότι, όπως θα ανακαλύψει αυτός ο παράξενος ήρως, η δύναμή του μπορεί να διογκωθεί πέρα από κάθε μέτρο, ίσως μάλιστα να μην υπάρχει πλέον τρόπος να τεθεί ένα τέλος σε όλη αυτή τη διαδικασία αφ' ότου θα έχει ανοιχτεί το Κουτί της Πανδώρας, κάπου, κάποτε σε ένα δυστοπικό μέλλον.

“Επιχείρηση: Μαύρη Θάλασσα” (Black Sea)

Με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο, στα σκοτεινά βάθη της Μαύρης Θάλασσας εκτυλίσσεται μια περιπέτεια αγωνίας -αλλά και μια αλληγορία για την ανθρώπινη απληστία.

Η φράση «πιο επικίνδυνο από την αποστολή, είναι μόνο το πλήρωμα» αποτυπώνει ακριβώς την ατμόσφαιρα της ταινίας. Αγωνία και καχυποψία, περιπέτεια αλλά και δολιότητα, καθώς ένα τσούρμο ξεγραμμένων αναζητά με ένα σαραβαλιασμένο υποβρύχιο έναν βυθισμένο θησαυρό. Ο κυβερνήτης Ρόμπινσον, τον οποίον υποδύεται ο εκπληκτικός Τζουντ Λο, προσπαθεί να συγκρατήσει τον εμφύλιο που είναι έτοιμος να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή στο σκάφος του, ανάμεσα στους Βρετανούς και τους Ρώσους ναύτες. Η ένταση είναι εκρηκτική, καθώς ο Ρόμπινσον και οι άνδρες του επιχειρούν να αποσπάσουν μια μεγάλη ποσότητα χρυσαφιού μέσα από το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου στον πάτο της Μαύρης Θάλασσας.

Το σασπένς και το κλειστοφοβικό αίσθημα αναγκάζουν τον θεατή να παρακολουθεί την εναλλαγή των σκηνών με κομμένη την ανάσα. Ωστόσο, πέρα από την υποβρύχια περιπέτεια, το φιλμ «Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα» περιλαμβάνει μια σειρά από σύμβολα, καθώς ο μικρόκοσμος του υποβρυχίου μπορεί να αντιμετωπιστεί και σαν μια αλληγορία της ανθρώπινης κοινωνίας. Στην οποίαν, πολύ συχνά, η πορεία προς έναν κοινό στόχο ματαιώνεται από την έλλειψη εμπιστοσύνης, την απληστία και τον απεριόριστο εγωισμό.

μόνο στην απλή έκδοση (2,00 €) 

Μην τo χάσετε!





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης