«Το χαμόγελο του Τσίπρα δείχνει έναν άνθρωπο με προσήνεια» λέει ο ιερέας που φωτογραφήθηκε μαζί του

«Το χαμόγελο του Τσίπρα δείχνει έναν άνθρωπο με προσήνεια» λέει ο ιερέας που φωτογραφήθηκε μαζί του

Ο πατέρας Αθανάσιος μιλώντας στο protothema.gr μίλησε για τον πρωθυπουργό λέγοντας πως πρόκειται για έναν άνθρωπο «καθημερινό, όχι σοβαροφανή και απόμακρο» 

«Το χαμόγελο του Τσίπρα δείχνει έναν άνθρωπο με προσήνεια» λέει ο ιερέας που φωτογραφήθηκε μαζί του
«Οι σήραγγες ενώνουν τους ανθρώπους όπως η πίστη γεφυρώνει χάσματα». Με αυτά τα λόγια ο ιερέας Αθανάσιος Τσιμενίδης προσέγγισε τον Αλέξη Τσίπρα, στα χθεσινά εγκαίνια της σήραγγας των Τεμπών.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια αφού ο Πρωθυπουργός φάνηκε να αιφνιδιάστηκε λίγο από τον ιερέα και το μόνο που κατάφερε ήταν να του χαμογελάσει. Ο πατέρας Αθανάσιος μιλώντας στο protothema.gr
Κλείσιμο
είπε: «Ο πρωθυπουργός σαν άνθρωπος έχει μια προσήνεια. Φαίνεται ένας καθημερινός άνθρωπος και όχι σοβαροφανής και απόμακρος και εμένα μου αρέσει αυτό πολύ. Τον πλησίασα σαν άνθρωπο και ήθελα να του πω αυτή την αλήθεια όπου και του είπα ότι οι σήραγγες ενώνουν τους ανθρώπους όπως η πίστη γεφυρώνει χάσματα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα μέσα στη ζωή μας και εκείνος δεν μου είπε κάτι απλά μου χαμογέλασε. Το χαμόγελό του και η αποδοχή δείχνουν έναν άνθρωπο που επεξεργάζεται αυτά τα οποία του λες. Το χαμόγελο μερικές φορές είναι μία γλώσσα και δείχνει αποδοχή. Και η φωτογραφία που δέχτηκε να βγάλει μαζί μου δείχνει έναν άνθρωπο που δεν έδειξε απέχθεια. Του ζήτησα να βγάλουμε μια φωτογραφία σαν ανάμνηση διότι οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τις αναμνήσεις μας. Δεν με νοιάζει αν κάποιοι το σχολίασαν αρνητικά, μου αρέσει να κοιτάζω μπροστά και να κάνω αυτό που πιστεύω και νιώθω».

«Είμαι underground τύπος. Με εντυπωσιάζουν τα υπόγεια και τα τούνελ. Ό,τι είναι underground κατασκευή είναι το πάθος μου. Για να δημιουργηθούν τα τούνελ χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι μια ολόκληρη μηχανική τέχνη για να στηριχτούν όλες αυτές οι σήραγγες κυριολεκτικά και όλο αυτό εμένα με εντυπωσιάζει και για αυτό το λόγο βρέθηκα χθες στα εγκαίνια για να θαυμάσω από κοντά αυτό το αριστούργημα. Δεν είναι μία απλή σήραγγα καλυμμένη με μπετό. Είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτή η σήραγγα» προσθέτει ο πατέρας Αθανάσιος.

Ο ιερέας διαθέτει και τον βαθμό του Συνταγματάρχη, καθώς ο ίδιος είναι ενταγμένος στον στρατό και δη στο Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ.

«Στο Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας είμαι 19 χρόνια γιατί οι αεροπόροι είναι όπως λέμε πιο κοντά στον Θεό και στο θάνατο. Είναι ένας χώρος που πράγματι έχει μία ιεραποστολή και μου αρέσει να είμαι και εγώ με τις προσευχές μου κοντά στους πιλότους μας γιατί το καθημερινό τους έργο είναι δύσκολο, τις μέρες που διανύουμε».

Βαθιά μορφωμένος με πτυχία Θεολογίας, Ψυχολογίας και Ιστορίας, έχει αναλάβει, εκτός του βασικού του καθήκοντος, να δίνει την ευλογία του στους Έλληνες πιλότους, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα στον ουρανό του Αιγαίου. Όντας διευθυντής του Θρησκευτικού Γραφείου στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), είναι αυτός που με το ευαγγέλιο στο χέρι περιέρχεται τις μονάδες του 1ου και 2ου ΤΕΠ στο Στεφανοβίκειο όπου εδρεύουν τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64A/D Apache, αλλά και το Λιτόχωρο, όπου έρχονται τα άρματα του Ελληνικού Στρατού για συντήρηση και δοκιμές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης