Στα Τρίκαλα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Ρ. Πάιατ

Στα Τρίκαλα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Ρ. Πάιατ

Παρέδωσε βεβαιώσεις σε μαθήτριες που μετείχαν στο πρόγραμμα «Code Girls 2» 

Στα Τρίκαλα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Ρ. Πάιατ
Στην τελετή παράδοσης βεβαιώσεων σε 42 μαθήτριες που μετείχαν στο πρόγραμμα «Code Girls 2» βρέθηκε την Κυριακή ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Ρ. Πάιατ. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που για δεύτερη χρονιά υλοποιείται στα Τρίκαλα, με 42 συμμετέχουσες, από το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού «Ματαρόα», με τη συνδιοργάνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.



Ο κ. Πράιατ, αφού ενημερώθηκε για τα όσα έμαθαν οι συμμετέχουσες σε 4 ημέρες (11-12 και 18-19 Μαρτίου 2017), κάθισε μαζί τους και με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στα θρανία. Εκεί είδαν στην πράξη το επίπεδο στο οποίο έφτασαν τα κορίτσια των Τρικάλων, μετέχοντας σε διαδραστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι.
Κλείσιμο



Στη συνέχεια, στους χώρους του 7ου Λυκείου Τρικάλων, είδαν από κοντά το ρομπότ της Ομάδας Ρομποτικής του σχολείου, που πήρε το πρώτο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για Λύκεια. Πρόκειται για το Fargrobs (Farming with Green Robotic System), μια εικονική επιχείρηση που χρησιμοποιεί το ρομπότ (κινείται με φωτοβολταϊκά πάνελς) για να «διαβάσει» την ατμόσφαιρα, να βρει το κάθε δέντρο – φυτό μιας καλλιέργειας και να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη ποσότητα για ψεκασμό.

Στη διάρκεια παράδοσης των βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθημάτων, ο πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε τη σημασία της πόλης των Τρικάλων στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και προέτρεψε τις μικρές μαθήτριες, να κυνηγήσουν το όνειρό τους, καθώς, όπως ανέφερε, θα μπορούν να δημιουργήσουν, μόνο αν αγαπούν αυτό που κάνουν. Έφερε, δε, ως παράδειγμα, τη μαθηματικό της ΝΑΣΑ, Κάθριν Τζόνσον, που εμπνέει με τα επιτεύγματά της.



Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε με όρους προγραμματισμού στη διοργάνωση. Αρχικώς είπε ότι η καινοτομία δεν εφαρμόζεται μόνο στην τεχνολογία, αλλά και σε συνολικότερες δράσεις, ενώ με όρους γλωσσών προγραμματισμού, έθεσε δύο δεδομένα. Το ένα, η εντολή do while loop (κάντε κάτι μέχρι να πετύχει), που δείχνει τη σημασία των επαναλήψεων για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Το δεύτερο, η εντολή kill end, που δίνει τη δυνατότητα να τερματίζουν οι ίδιες οι μαθήτριες τον λόγο ενός Δημάρχου.

Πηγή: trikalaview.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης