Στην αντεπίθεση το Πολυιατρείο Θήρας μετά τη διακοπή της λειτουργίας του

Στην αντεπίθεση το Πολυιατρείο Θήρας μετά τη διακοπή της λειτουργίας του

Οι ιδιοκτήτες κινούνται μέσω της δικαστικής οδού, προκειμένου να εξασφαλίσουν εκ νέου άδεια λειτουργίας

Στην αντεπίθεση το Πολυιατρείο Θήρας μετά τη διακοπή της λειτουργίας του
Στην αντεπίθεση περνά το Πολυιατρείο Θήρας προκειμένου να πετύχει μέσω της δικαστικής οδού το πάγωμα της απόφασης με την οποία διακόπτεται η λειτουργία του.

Το ιδιωτικό Πολυιατρείο – που σημειωτέον καλύπτει κατά μεγάλο μέρος τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης, καθώς η δημόσια μονάδα υγείας του νησιού παρουσιάζει σημαντική υποστελέχωση και προβλήματα λειτουργίας- προσφεύγει στα Διοικητικά δικαστήρια του Πειραιά υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων με την οποία ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου και εντέλλεται το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας να σφραγίσει το Πολυιατρείο είναι παράνομη. Η απαρχή αυτής της ιστορίας βρίσκεται το 2012 όταν με πράξη του ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων ανακάλεσε τη βεβαίωση λειτουργίας του Πολυιατρείου επειδή «εξέλιπε η αναγκαία προϋπόθεση της παρουσίας κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του μικροβιολογικού τμήματος της επιστημονικώς υπεύθυνης ιατρού μικροβιολόγου ή του αναπληρωτή της».
 
Κλείσιμο
Οι ιδιοκτήτες του Πολυιατρείου υποστηρίζουν πως συντρέχει επείγουσα περίπτωση να παγώσει η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου, ειδάλλως θα προκληθεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη στο Πολυιατρείο, επιφέροντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και στην τοπική οικονομία. Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως από την τυχόν παύση της λειτουργίας του θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο νησί.
 
«Ακόμη και σήμερα μετά τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης, το Πολυιατρείο και η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) συνιστούν τον σημαντικότερο πάροχο υπηρεσιών υγείας στη Σαντορίνη» αναφέρουν στην αίτηση αναστολή εκτέλεσης, και προσθέτουν ενδεικτικά τις επισκέψεις που καταγράφηκαν στο Πολυιατρείο τα τελευταία δύο έτη (οι επισκέψεις αφορούν περισσότερα από 7.500 άτομα) και τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν (περισσότερες από 20.000 εξετάσεις). Το σφράγισμα του Πολυιατρείου θα θέσει «εκτός λειτουργίας» και τους δύο τομογράφους, αξονικό και μαγνητικό, που είναι οι μοναδικοί στο νησί , με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις διακομιδές, τη δαπάνη και κυρίως την υγεία των κατοίκων.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης