Παιδί 13 ετών μέλος σπείρας που έκανε διαρρήξεις στην Πάτρα

Παιδί 13 ετών μέλος σπείρας που έκανε διαρρήξεις στην Πάτρα

Αστυνομικοί εντόπισαν έναν 19χρονο και έναν 18χρονο οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του σπιτιού μιας οικογένειας - Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν ο 60χρονος αρχηγός τους και μια 46χρονη γυναίκα - Αναζητείται ο 13χρονος

Παιδί 13 ετών μέλος σπείρας που έκανε διαρρήξεις στην Πάτρα
Ένα μήνα πριν συμπληρώσει δυο χρόνια δράσης και έχοντας τουλάχιστον 33 κλοπές στο ενεργητικό της, εξαρθρώθηκε η σπείρα διαρρηκτών που λυμαινόταν τα διαμερίσματα στην Πάτρα με «εγκέφαλο» έναν 60χρονο και αιχμές του δόρατος τρία νέα παιδιά, ένα από τα οποία είναι δραπέτης και ένα μόλις... 13 χρόνων!

Το «ξεδόντιασμα» της συμμορίας άρχισε το βράδυ της Δευτέρας, όταν αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή  εντόπισαν έναν 19χρονο και έναν 18χρονο οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του σπιτιού μιας οικογένειας, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή με ένα αυτοκίνητο το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν. Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν από άνδρες της Ασφαλείας  ο 60χρονος αρχηγός τους και μια 46χρονη γυναίκα. 

Κλείσιμο
Στην προανάκριση προέκυψε ότι από τον Απρίλιο του 2015 η σπείρα, στην οποία συμμετείχε και ένας 13χρονος που αναζητείται, είχε διαρρήξει 32 σπίτια και ένα αυτοκίνητο κυρίως στα προάστια της Πάτρας . Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, χτυπούσαν το κουδούνι για να βεβαιωθούν ότι έλειπαν οι ένοικοι και, αφού παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, άρπαζαν μετρητά, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Στο διάστημα της δράσης τους φέρονται ότι αποκόμισαν λεία που η αξία της ξεπερνά τα 65.000 ευρώ!

Όλα τα μέλη της συμμορίας είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές και μάλιστα ο 19χρονος είχε συλληφθεί επανειλημμένα και είχε δηλώσει τέσσερα διαφορετικά έτη γέννησης! Η τελευταία του σύλληψη είχε γίνει στις 14 Δεκεμβρίου και είχε κρατηθεί σε ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, με διάταξη του ανακριτή Ανηλίκων Πατρών. Όμως, δραπέτευσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να συνεχίσει την δράση του.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που άσκησε σε βάρος τους και σε βάρος του 13χρονου αναζητούμενου συνεργού τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές και απείθεια κατά περίπτωση. Όλοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης