Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη για λαθρεμπόριο «μαμούθ» τσιγάρων και ποτών

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη για λαθρεμπόριο «μαμούθ» τσιγάρων και ποτών

Οι ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων, του καπνού και οι φιάλες κατασχέθηκαν και ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη για λαθρεμπόριο «μαμούθ» τσιγάρων και ποτών
Οργανωμένος λαθρέμπορος που διακινούσε χιλιάδες πακέτα τσιγάρων και καπνού αλλά και φιάλες οινοπνευματωδών ποτών που ερευνάται αν ήταν «μπόμπες», ήταν ένας 46χρονος Έλληνας που συνελήφθη στο σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη με επιχείρηση της Ασφάλειας, της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.



Στο καφενείο που διατηρεί κάτω από το σπίτι, αλλά και στην κατοικία του,  βρέθηκαν 4.117 πακέτα τσιγάρων και 777 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 38 κιλών και 850 γραμμαρίων χωρίς τι ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης, που είχαν εισαχθεί λαθραία στη χώρα και η προέλευσή τους παραμένει άγνωστη. Άγνωστο παραμένει και πώς παρασκευάστηκαν οι 76 φιάλες αλκοολούχων ποτών αμφίβολης ποιότητας που εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία.
Κλείσιμο



Οι ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων, του καπνού και οι φιάλες κατασχέθηκαν και ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης που του άσκησε δίωξη για νοθεία, λαθρεμπορία και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Το αρμόδιο Τελωνείο θα καθορίσει και το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών που θα πρέπει να καταβάλλει ο 46χρονος στο δημόσιο.



Σε περιοχή των Σερρών συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 58χρονος Έλληνας, μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαινε όπου βρέθηκαν 49 φιάλες αλκοολούχων ποτών χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Οι φιάλες κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο, ενώ ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης