Σπείρα εισέπραττε προκαταβολές για ανύπαρκτα οχήματα

Σπείρα εισέπραττε προκαταβολές για ανύπαρκτα οχήματα

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, όλα Έλληνες

Σπείρα εισέπραττε προκαταβολές για ανύπαρκτα οχήματα
Τουλάχιστον 41 υποψήφιοι αγοραστές από όλη την Ελλάδα πίστεψαν ότι βρήκαν ευκαιρίες όταν εντόπισαν στο διαδίκτυο αγγελίες για την πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων. Όμως, έπεσαν θύματα μιας πολυμελούς σπείρας απατεώνων, που κατάφεραν να τους αποσπάσουν συνολικά 53.332 ευρώ ως προκαταβολή αλλά δεν παρέλαβαν ποτέ το αντικείμενο της αγοραπωλησίας! 

Η οργανωμένη απάτη αποκαλύφθηκε όταν οι δράστες ζήτησαν από ένδεκα θύματά τους να τους καταβάλλουν και άλλα χρήματα που ξεπερνούν τα 4.800 ευρώ και κάποιοι κατάλαβαν τι συνέβαινε και τους κατήγγειλαν. Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι και να εντοπίζονται τα ίχνη των απατεώνων σε περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας. Εκεί συνελήφθησαν με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση που οργάνωσε το αστυνομικό τμήμα Ελασσόνας και στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας και Άργους και του τμήματος Βραχατίου.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, όλα Έλληνες. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας 21, 24, 29 και 31 και δύο γυναίκες ηλικίας 43 και 59 χρόνων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτες, ενώ αναζητούν άλλη μία 41χρονη. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν άλλα ένδεκα περιφερειακά μέλη της σπείρας.

Η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015 αναρτώντας στο διαδίκτυο αγγελίες για υποτιθέμενες πωλήσεις αυτοκινήτων, δικύκλων, μηχανημάτων έργων και γεωργικών ελκυστήρων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Από τα θύματά τους που επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, ζητούσαν να καταθέσουν τις προκαταβολές σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με εμβάσματα σε καταστήματα μεταφοράς χρημάτων ή με τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές. 

Στο πλαίσιο των ερευνών στα; σπίτια και τα οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν 15 κινητά, 15 κάρτες SIM, δυο βιβλιάρια καταθέσεων, τρεις κάρτες ανάληψης χρημάτων, τρία παραστατικά κατάθεσης σε τράπεζες, μια συσκευή USB και ένας φορητός υπολογιστής που εξετάζονται. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση αναζητώντας και άλλα θύματα της σπείρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης