Γιατρός από Κρατικό Νίκαιας: Έχω τέσσερις ημέρες ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ!

Γιατρός από Κρατικό Νίκαιας: Έχω τέσσερις ημέρες ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ!

Δεκάδες ασθενείς βρίσκονται για ημέρες σε λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας  

Γιατρός από Κρατικό Νίκαιας: Έχω τέσσερις ημέρες ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ!
Σε απόγνωση βρίσκονται ασθενείς και γιατροί στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, με την κατάσταση όπως καθημερινά καταγγέλλουν, να έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Γιατρός από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, εκφράζει την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, καθώς όπως αναφέρει, εδώ και τέσσερις ημέρες δυο ασθενείς του παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι. 

Κλείσιμο


Η κατάσταση με τις ΜΕΘ βρίσκεται πλέον εκτός ορίων.  
 
Η ύπαρξη και μόνο λίστας αναμονής για ασθενείς που χρειάζονται ΜΕΘ μαρτυρά τις διαστάσεις του ζητήματος – μιας θλιβερής λίστας που μακραίνει επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες.
 
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), περίπου 70  ασθενείς είναι ημερησίως διασωληνωμένοι σε θαλάμους και διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων περιμένοντας να ελευθερωθεί ένα κρεβάτι Εντατικής.
 
«Πολλοί παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ πάνω από 10 ημέρες για να εξυπηρετηθούν. Μέρα με την ημέρα οι ασθενείς δεν εμφανίζονται στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ και αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ πριν από δέκα ημέρες.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης