Πάτρα: Ταυτοποιήθηκε ένας Ρουμάνος από τους διαρρήκτες κοσμηματοπωλείου το 2014

Πάτρα: Ταυτοποιήθηκε ένας Ρουμάνος από τους διαρρήκτες κοσμηματοπωλείου το 2014

Ενεργοποιήθηκε ο ανιχνευτής κίνησης του  κοσμηματοπωλείου και οι εισβολείς διέφυγαν, παρατώντας τα κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ

Πάτρα: Ταυτοποιήθηκε ένας Ρουμάνος από τους διαρρήκτες κοσμηματοπωλείου το 2014
Πέρασαν δυο ολόκληρα χρόνια ώσπου να εξιχνιαστεί η κινηματογραφική διάρρηξη με την απροσδόκητη εξέλιξη σε ένα κοσμηματοπωλείο στην Πάτρα, από το οποίο οι δράστες άρπαξαν λεία “μαμούθ” αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ, αλλά την... άφησαν πίσω στην προσπάθειά τους να διαφύγουν! 

Ήταν την επομένη των Χριστουγέννων του 2014, όταν οι άγνωστοι -τότε- δράστες παραβίασαν ένα παράθυρο φωταγωγού που επικοινωνεί με το κοσμηματοπωλείο, μπήκαν στο εσωτερικό και άρπαξαν πανάκριβα χρυσά και ασημένια κοσμήματας και ρολόγια συνολικής αξίας περίπου 500.000 ευρώ. Όμως, ενεργοποιήθηκε ο ανιχνευτής κίνησης του  κοσμηματοπωλείου και οι εισβολείς διέφυγαν από τον ίδιο “δρόμο” στην ταράτσα του, από την οποία πήδησαν σε διπλανές και εξαφανίστηκαν πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.

Κλείσιμο
Κατά την διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, η καρδιά της ιδιοκτήτριας του καταστήματος επέστρεψε στη... θέση της, καθώς οι άνδρες της Ασφαλείας βρήκαν όλα τα κλοπιμαία κρυμμένα πίσω από τις εξωτερικές μονάδες κλιματισμού του κοσμηματοπωλείου, όπου τα είχαν κρύψει οι δράστες με σκοπό να επιστρέψουν για να τα πάρουν όταν θα έφευγαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.!

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίστηκε ως τώρα, οπότε αποδείχθηκε ότι στην κλοπή “μαμούθ” συμμετείχε ένας 35χρονος Ρουμάνος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός ακόμη συνεργού του που τα στοιχεία του δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης