Βούλγαρος έκανε τέσσερις απάτες και 17 απόπειρες

Βούλγαρος έκανε τέσσερις απάτες και 17 απόπειρες

Ο Βούλγαρος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες

Σέρρες: Συνελήφθη 59χρονος για αποπλάνηση και απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκων
Στα ίχνη άλλης μιας σπείρας απατεώνων που τρομοκρατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά ή τα εγγόνια τους προκάλεσαν θανατηφόρο δυστύχημα, βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφαλείας μετά την σύλληψη ενός Βούλγαρου, που συμμετείχε ως «εισπράκτορας» σε τέσσερις απάτες και 17 απόπειρες σε όλη τη χώρα!

Μόνο την περασμένη Τετάρτη, τα μέλη της σπείρας αποπειράθηκαν να αποσπάσουν 170.000 ευρώ από 17 θύματα σε περιοχές της Βοιωτίας, αλλά δεν τα κατάφεραν! Όμως, δεν τα κατάφεραν και ο 48χρονος αλλοδαπός έπεσε στην παγίδα που του έστησε μια γυναίκα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφαλείας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όταν πήγε να παραλάβει τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα πλήρωνε.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκε ότι, από τις 16 Νοεμβρίου ως τις 9 Δεκεμβρίου, η σπείρα είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 45.000 ευρώ από τέσσερα θύματά της σε άλλες περιοχές. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα στον Αλμυρό Βόλου πλήρωσε 15.000 ευρώ, μια άλλη στην Αγριά Βόλου έδωσε 2.000 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και 12 λίρες, μια τρίτη στα Φάρσαλα παρέδωσε 18.000 ευρώ και άλλη μια στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης 10.700 ευρώ!

Ο Βούλγαρος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και δύο κινητά που χρησιμοποιούσε. Η Ασφάλεια συνεχίζει την  προανάκριση για να ταυτοποιηθούν και οι συνεργοί του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης