Στον αέρα οι μαθητικές εκδρομές από τις συνεχιζόμενες απεργίες των ναυτικών

Στον αέρα οι μαθητικές εκδρομές από τις συνεχιζόμενες απεργίες των ναυτικών

Μεγάλο πλήγμα δέχεται ο μαθητικός τουρισμός, ιδιαίτερα στην Κρήτη,καθώς λόγω της απεργίας της ΠΝΟ έχουν ταξιδεύσει λιγότεροι από 3.000 μαθητές από τους 10.000 που είχε προγραμματισθεί να πάνε στο νησί έως τις 18 Δεκεμβρίου

Στον αέρα οι μαθητικές εκδρομές από τις συνεχιζόμενες απεργίες των ναυτικών
Μετά τους αγρότες που αγωνιούν για τα προϊόντα τους τα οποία παραμένουν στα λιμάνια, χιλιάδες μαθητές της Γ' Λυκείου που είχαν προγραμματίσει και προπληρώσει το κόστος των πενθήμερων εκδρομών τους,  βλέπουν να βρίσκονται μακριά απο τον προορισμό τους. Μετα τις αλλεπάλληλες απεργίες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αλλά και οι μαθητές αναγκάζονται να αλλάζουν καθημερινά την ημερομηνία αναχωρήσής τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Κρήτη, καθώς για τη φετινή χρόνια είχε αναδειχθεί ως ο δημοφιλέστερος προορισμός του μαθητικού τουρισμού.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η απεργία  θα έληγε τις επόμενες ώρες πολλοί μαθητές είχαν προγραμματίσει αναχώρηση αμέσως μετά. Ωστόσο κάτι τέτοιο ειναι πλέον αδύνατο. «Απόψε στις 12:05 τα μεσάνυχτα το γραφείο μας ίχε προγραμματίσει να φύγουν 600 μαθητές με τα πλοία που θα πήγαιναν στην Κρήτη. Μετα την νέα απεργία που ανακοίνωσαν οι ναυτεργάτες το ταξίδι πλεον είναι αδύνατο. Παλι καλά που απεγκλωβίστηκαν οι περίπου 2500 μαθητές που παρέμειναν έως και τρεις επιπλέον ημέρες στο νησί», λέει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου Μιχάλης Μινόπουλος.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ταξιδιωτικοί πράκτορες από την 1η έως την 18η Δεκεμβρίου για την Κρήτη θα έπρεπε να ταξιδεύσουν περισσότεροι απο 10.000 μαθητές της Γ λυκείου. Αν και θα έπρεπε να έχει φύγει ο μεγαλύτερος όγκος τις πρώτες ημέρες του τελευταίου μήνα του έτους, όπως αναφέρουν στο protothema.gr,  μεχρι αυτή τη στιγμή στα καράβια έχουν μπει μόνο 2.500-3.000. " Φέτος η Κρήτη είχε επιλεγεί από τα περισσότερα σχολεία. Οι συνεχόμενες απεργίες έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Οι εκδρομές αναβάλλονται μέρα με τη μέρα. Μεχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα πρέπει να ταξιδέψουν στο νησί 10.000 μαθητές. Δεν ξέρουμε αν κάτι τέτοιο θα ειναι εφικτό μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Από τους 10.000 μαθητές έχουν ταξιδέψει οι λιγότεροι ενω περίπου επτά χιλιάδες περιμένουν να ανασταλλούν οι απεργίες" αναφέρει ο Μιχάλης Μινόπουλος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης