Στο εδώλιο για ληστεία σε βάρος 77χρονης Ροδίτισσας

Στο εδώλιο για ληστεία σε βάρος 77χρονης Ροδίτισσας

Κατηγορούμενοι είναι ένας 47χρονος από τον Αρχάγγελο  και ένας 26χρονος Αλβανός

Στο εδώλιο για ληστεία σε βάρος 77χρονης Ροδίτισσας
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν 47χρονος Αρχαγγελίτης και 26χρονος Αλβανός που κατηγορούνται για την απόπειρα ληστείας που είχε γίνει πριν από τρία χρόνια σε βάρος 77χρονης ηλικιωμένης στον Αρχάγγελο!
 
Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Ιούλιο του 2013 οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και ειδικότερα ο 47χρονος για απόπειρα ληστείας από κοινού και συμμορία και ο 26χρονος αλλοδαπός για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ληστείας από κοινού και συμμορία, και καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών ο καθένας μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κλείσιμο
Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 7 Δεκεμβρίου 2016.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Νικήτας Μπόλκας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η όλη «επιχείρηση» των δραστών φέρεται να οργανώθηκε από τον 47χρονο ο οποίος και έκανε τις συνεννοήσεις με τους τρεις Αλβανούς για την διάρρηξη στο σπίτι της ηλικιωμένης στον Αρχάγγελο με την οποία είναι γείτονες!

Όταν συμφωνήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες το «σχέδιο» τέθηκε σε εφαρμογή. Έτσι το βράδυ της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2013, ο 47χρονος μετέφερε με το αυτοκίνητο του μάρκας Mercedes τους δύο Αλβανούς στο σπίτι της 77χρονης, ενώ ο 26χρονος (ο οποίος έχει συλληφθεί) μετέβη στη περιοχή του Αρχαγγέλου με δικό του όχημα μάρκας Citroen.

Εκεί ο 26χρονος μαζί με τον έναν συμπατριώτη του (που αναζητείται) μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης προκειμένου να την κλέψουν, ενώ ο τρίτος αλλοδαπός έμεινε έξω και κρατούσε «τσίλιες». Η είσοδος ήταν εύκολη καθώς η πόρτα ήταν ανασφάλιστη. Όμως για κακή τους τύχη οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από την 77χρονη η οποία άρχισε να καλεί σε βοήθεια! Τότε ένας εκ των δραστών ακινητοποίησε την ηλικιωμένη γυναίκα προκειμένου ο άλλος να ερευνήσει το χώρο.

 Μετά την ολοκλήρωση της «δουλειάς» οι τρεις Αλβανοί επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 26χρονου (Citroen) και κατευθύνθηκαν προς τ’ Αφάντου. Κάπου στη διαδρομή οι δύο Αλβανοί που αναζητούνταν  αποβιβάστηκαν από το όχημα και ο 26χρονος συνέχισε μέχρι το χωριό όπου και λίγη ώρα αργότερα, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Αρχαγγέλου, συνελήφθη.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 26χρονος ομολόγησε με λεπτομέρειες την πράξη του και αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από την 77χρονη.
 
Επιπλέον, κατά την διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης και σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων, προσήχθη και συνελήφθη απογευματινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου 2013 ο 47χρονος Έλληνας, γιατί – σύμφωνα με την αστυνομία- διαπιστώθηκε ότι έχοντας αρχηγικό ρόλο, οργάνωσε, κατεύθυνε τις ενέργειες και υπέδειξε στους Αλβανούς το σπίτι της ηλικιωμένης που πραγματοποίησαν την απόπειρα ληστείας.

Επίσης κατασχέθηκαν ως μέσα διάπραξης εγκλήματος:
• Δυο (2) αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των συλληφθέντων
• Ένα (1) ζευγάρι γάντια
• Ένα (1) κατσαβίδι
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.


Πηγή : www.rodiaki.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης