Ταυτοποιήθηκαν δυο νεαροί για διαδικτυακές απάτες

Ταυτοποιήθηκαν δυο νεαροί για διαδικτυακές απάτες

Εξαπατούσαν τους ανυποψίαστους πολίτες με «μαϊμού» ηλεκτρονικές αγγελίες

Ταυτοποιήθηκαν δυο νεαροί για διαδικτυακές απάτες
Έβγαζαν χρήματα εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες με «μαϊμού» ηλεκτρονικές αγγελίες δύο νεαροί, άσχετοι μεταξύ τους, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από τις έρευνες των αστυνομικών για δυο υποθέσεις με θύματα στη Δράμα και την Καβάλα. Μάλιστα, ο ένας ήταν γνωστός στις αρχές από παρόμοιες απάτες.

Πρόκειται για έναν 26χρονο ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία για την πώληση ενός κινητού τηλεφώνου σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών, την οποία εντόπισε ένας 38χρονος κάτοικος Δράμας και επικοινώνησε διαδικτυακά μαζί του. Ο δράστης τον έπεισε να καταθέσει 400 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, πράγμα που έκανε το θύμα την προηγούμενη Παρασκευή. Κινητό, όμως, δεν... είδε και κατήγγειλε την εξαπάτησή του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι εξιχνίασαν την υπόθεση και σχημάτισαν σε βάρος του 26χρονου δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Κλείσιμο
Αντίστοιχη δικογραφία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας μετά την εξιχνίαση άλλης μιας παρόμοιας υπόθεσης απάτης με θύμα έναν 43χρονο κάτοικο της πόλης. Μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τον υποτιθέμενο πωλητή ενός κινητού που εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την προηγούμενη Παρασκευή ο 43χρονος κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό 180 ευρώ για την αγορά η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν ως δράστη έναν 23χρονο, σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης