Πελεγρίνης-Σαββίδης σε συνέδριο με θέμα «Ελλάδα-Ρωσία: Η γλώσσα ως δίαυλος επικοινωνίας»

Πελεγρίνης-Σαββίδης σε συνέδριο με θέμα «Ελλάδα-Ρωσία: Η γλώσσα ως δίαυλος επικοινωνίας»

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Ρωσίας και του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας. 

Πελεγρίνης-Σαββίδης σε συνέδριο με θέμα «Ελλάδα-Ρωσία: Η γλώσσα ως δίαυλος επικοινωνίας»
Φιλόλογοι από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Ρωσίας βρίσκονται στην Ελλάδα για να συζητήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της ρωσικής γλώσσας στο εξωτερικό, με αφορμή το Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ελλάδα-Ρωσία: Η γλώσσα ως δίαυλος επικοινωνίας και διαπολιτισμικών επαφών» που ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα. 

«Είμαι ευτυχισμένος που ακούω τη ρωσική γλώσσα στο εθνικό Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Χθες ενημέρωσα τον Πούτιν για το σημερινό γεγονός. Είμαι πεπεισμένος ότι τέτοια γεγονότα βοηθάμε στη σύσφιξη σχέσεων. Ευχαριστώ τον πρύτανη του πανεπιστημίου κ. Δημόπουλο για την πρωτοβουλία. Ο Καποδίστριας ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας μιλούσε άπταιστα ρωσικά και δεν θα μπορούσαμε να κόψουμε το νήμα. Πάνω από 400 φοιτητές μαθαίνουν τη ρωσική, η συνεργασία δεν είναι τυχαίο γεγονός. Δουλεύουμε καθημερινά για την ανάπτυξη της ρωσικής γλώσσας» δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Κλείσιμο


Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Ρωσίας και του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας. Στην κεντρική αίθουσα του πανεπιστημίου Αθηνών πριν από λίγο έδωσαν το παρών ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης αλλά και ο υφυπουργός παιδείας Θεόδωρος Πελεγρίνης. 
Το επιστημονικό συνέδριο, διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Νότιο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο, μαζί με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας. 



Το 2015 το Τμήμα Σλαβικών Γλωσσών (που αργότερα μετεξελίχθηκε σε Τμήμα Ρωσικής γλώσσας, λογοτεχνίας και σλαβικών σπουδών) ήταν υπό την απειλή κλεισίματος λόγω των περικοπών της χρηματοδότησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την ελληνική κυβέρνηση. Η βοήθεια ήρθε από τη ρωσική πλευρά - το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει συνάψει συμφωνία για την υποστήριξη του τμήματος με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης