Τρίκαλα: Γυναίκες υπόσχονταν θεραπεία με βότανα και... ευχές!

Τρίκαλα: Γυναίκες υπόσχονταν θεραπεία με βότανα και... ευχές!

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μίας 62χρονης και μίας 37χρονης

Τρίκαλα: Γυναίκες υπόσχονταν θεραπεία με βότανα και... ευχές!
Τον ανθρώπινο πόνο εκμεταλλεύονταν για να βγάλουν κέρδος δυο αδίστακτες απατεώνισσες και οι άνδρες συνεργοί τους που φρόντιζαν να τους εξασφαλίσουν «πελατεία» από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων για να πουλήσουν τα… μαντζούνια και τα μαγικά βότανα έναντι αδρής αμοιβής.

Οι δύο άνδρες ηλικίας 39 και 37 χρόνων γνώριζαν μια 62χρονη γυναίκα που υπέφερε βλέποντας ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο βαριά ασθενή και θα έκανε τα πάντα για να το σώσει. Όταν προσφέρθηκαν να τη φέρουν σε επαφή με τις δυο «θεραπεύτριες», εκείνη πείστηκε ότι θα την βοηθούσαν και δέχθηκε να τις δεχθεί στο σπίτι της όπου βρισκόταν και η 45χρονη κόρη της.

Κλείσιμο
Οι δυο «μάγισσες» ηλικίας 62 και 37 χρόνων πήγαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο σπίτι και άρχισαν να διαβάζουν ευχές καίγοντας διάφορα βότανα, τα οποία κοστολόγησαν με… 1.500 ευρώ! Όταν, όμως, είπαν σε μητέρα και κόρη ότι στην επόμενη επίσκεψή τους έπρεπε να τους δώσουν άλλα 5.000 ευρώ, εκείνες υποψιάστηκαν ότι ήταν απατεώνισσες και ενημέρωσαν αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρικάλων.

Μόλις οι δράστιδες έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου, οι αστυνομικοί που καραδοκούσαν τις συνέλαβαν και κατέσχεσαν τα «υλικά» της μαγγανείας, 545 ευρώ και δύο κινητά. Οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων κατηγορούμενες για απάτη, ενώ σε βάρος των δύο συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία με την ίδια κατηγορία. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να διαπιστωθεί πόσα είναι τα θύματα της σπείρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης