Κάλυμνος: Οδηγούσε μηχανή με τις τσέπες γεμάτες αρχαία νομίσματα

Κάλυμνος: Οδηγούσε μηχανή με τις τσέπες γεμάτες αρχαία νομίσματα

Ο 61χρονος συνελήφθη, αλλά κράτησε το στόμα του κλειστό σχετικά με την προέλευση των νομισμάτων και για το λόγο που τα είχε μαζί του

Κάλυμνος: Οδηγούσε μηχανή με τις τσέπες γεμάτες αρχαία νομίσματα
Έβγαλε «λαγό» ο δειγματοληπτικός έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Καλύμνιων στη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 61χρονος στην Κάλυμνο, καθώς στην σωματική έρευνα που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι τσέπες του ήταν γεμάτες... αρχαία νομίσματα.

Συνολικά, πάνω του βρέθηκαν 40 νομίσματα τα οποία είναι της Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής περιόδου, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο που τα εξέτασε και κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων. Ο 61χρονος συνελήφθη, αλλά κράτησε το στόμα του κλειστό σχετικά με την προέλευση των νομισμάτων και για το λόγο που τα είχε μαζί του. Πάντως, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είχε βρει αγοραστή και πήγαινε να τα πουλήσει.

Κλείσιμο
Σαν να μην ήταν αρκετή η κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω άσκησε στον κατηγορούμενο δίωξη και για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας, καθώς στην κατοικία του βρέθηκαν και 740 τυποποιημένες κροτίδες οι οποίες κατασχέθηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης