Διευκρινίσεις από το Παίδων «Αγία Σοφία» για τα έξοδα θεραπείας παιδιού

Διευκρινίσεις από το Παίδων «Αγία Σοφία» για τα έξοδα θεραπείας παιδιού

«Η κλινική  μας, όπως και όλες οι  κλινικές του Ογκολογικού   Νοσοκομείου   Παίδων, υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους   μικρούς ασθενείς καλύπτονται πλήρως», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Διευκρινίσεις από το Παίδων «Αγία Σοφία» για τα έξοδα θεραπείας παιδιού
Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σχετικά με αίτημα οικονομικής βοήθειας από οικογένεια παιδιού που νοσηλεύεται στο Ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ – Μαριάννα   Β. Βαρδινογιάννη».

Με αφορμή το μήνυμα που όπως αναφέρει το Παίδων διακινείται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο με θέμα την οικονομική βοήθεια «για τα έξοδα της θεραπείας του παιδιού», οι αρμόδιοι υπογραμμίζουν πως «έξοδα για τη νοσηλεία και τη θεραπεία των μικρών ασθενών στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν».
 
Κλείσιμο
«Η κλινική  μας, όπως και όλες οι  κλινικές του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων, υπάγονται στο Εθνικό   Σύστημα Υγείας και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους   μικρούς   ασθενείς καλύπτονται   πλήρως. Έξοδα για τη νοσηλεία και τη   θεραπεία των μικρών ασθενών στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν!» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας και υπεύθυνος της Μονάδας Αιματολογίας-Ογκολογίας της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Καττάμης.
 
Ο κ. Καττάμης εκφράζει τη λύπη του για την προσπάθεια εκμετάλλευσης των πολιτών μέσω των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου και προσθέτει ότι, «για τις οικογένειες, δε, που προέρχονται από την περιφέρεια και διαμένουν στην Αθήνα για το διάστημα νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών, οι Σύλλογοι ‘Έλπίδα’ και ‘Φλόγα’, που δραστηριοποιούνται στο νοσοκομείο, εξασφαλίζουν τη φιλοξενία τους στους ξενώνες που λειτουργούν και με αγάπη και φροντίδα υποδέχονται κάθε οικογένεια προκειμένου να μην επιβαρυνθεί με έξοδα διαμονής».

Επισημαίνει πως διεξάγεται τεράστιος αγώνας από το προσωπικό του ΕΣΥ, τους Συλλόγους και των εθελοντές για την αντιμετώπιση της νόσου και των προβλημάτων που αυτή συνεπάγεται, ο οποίος όμως «δεν μπορεί να φτάσει έως την πλήρη αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που κάποιες οικογένειες αντιμετωπίζουν και που μπορεί   να   είναι  άσχετες  με   το   νόσημα   των  ασθενών».

Ο υπεύθυνος της Μονάδας Αιματολογίας-Ογκολογίας διαβεβαιώνει πως στο πλαίσιο του νοσοκομείου και των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «Φλόγα» υπερκαλύπτονται   οι    ανάγκες   που   σχετίζονται   με   τη   νόσο   των   μικρών  ασθενών, οι οποίες υποστηρίζονται πλήρως από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Τέλος, καλεί το κοινό να αποδείξει έμπρακτα τον αγώνα των μικρών ασθενών μέσα από την εγγραφή στους Συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών και δοτών μυελού των οστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης