«Εφιάλτης» στους κατοίκους της Φθιώτιδας «σπείρα» που ρήμαζε σπίτια

«Εφιάλτης» στους κατοίκους της Φθιώτιδας «σπείρα» που ρήμαζε σπίτια

Σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις είχαν απειλήσει τους ηλικιωμένους ενοίκους με μαχαίρια

«Εφιάλτης» στους κατοίκους της Φθιώτιδας «σπείρα» που ρήμαζε σπίτια
Για 40 ημέρες προκαλούσαν εφιάλτες στους κατοίκους της Φθιώτιδας τα μέλη μιας σπείρας  που εισέβαλαν σε 14 σπίτια και άρπαξαν ό,τι βρήκαν, ενώ σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις είχαν απειλήσει τους ηλικιωμένους ενοίκους με μαχαίρια. Εκτός από δυο μέλη της που βρίσκονται ήδη στη φυλακή, στη συμμορία συμμετείχε και μια 44χρονη γυναίκα.

Ο 37χρονος αρχηγός της σπείρας είχε συλληφθεί στις 26 Ιουνίου για ληστεία και πλήθος κλοπών σε περιοχές της Θήβας και κρατείται στις φυλακές, όπως και ένας 30χρονος που είχε συλληφθεί στις 31 Μαΐου με ένταλμα της ανακρίτριας Λαμίας για ληστεία κατά συναυτουργία. Από την έρευνα της Ασφαλείας Λαμίας, ταυτοποιήθηκαν και για τα υπόλοιπα αδικήματα, όπως και άλλοι δυο άνδρες ηλικίας 28 και 18 χρόνων και η 44χρονη.

Κλείσιμο
Η εγκληματική ομάδα δρούσε από τις 19 Απριλίου ως τις 31 Μαΐου και είχε διαπράξει 13 κλοπές από σπίτια στις περιοχές Αταλάντη, Θεολόγο, Μαλεσίνα, Αρκίτσα, Λιβανάτες, παραλία Καινούργιου, Μαρτίνο, Μόδι, Κυρτώνη, Προσκυνά και Κάτω Τιθορέα και μια απόπειρα στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας. Στις 9 Μαΐου, οι κακοποιοί είχαν ληστέψει με την απειλή μαχαιριού μια ηλικιωμένη στο σπίτι της στον Άνω Μπράλο και της είχαν αρπάξει 300 ευρώ, ενώ στις 18 Μαΐου με τον ίδιο τρόπο είχαν κλέψει ένα κυνηγετικό όπλο από έναν  ηλικιωμένο στο Καλαπόδι Αταλάντης.

Η λεία από τις ληστείες και τις κλοπές σε μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, ξεπερνά σε αξία τα 20.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων παρανομιών, ενώ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της σπείρας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, υποβλήθηκε στον εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης