Αλλαγές στην ηγεσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων

Αλλαγές στην ηγεσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων

Αναβαθμίστηκε σε βοηθό «διοικητή» του κατοχικού στρατού ο Τζεμάλ Βολκάν – Αποχαιρέτησε ο παραιτηθείς «διοικητής»

Αλλαγές στην ηγεσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων
Σε ταξίαρχο και βοηθό «διοικητή» των κατοχικών «δυνάμεων ασφαλείας» αναβαθμίστηκε από το «ανώτατο συμβούλιο αξιολόγησης» ο επιτελικός αξιωματούχος του πεζικού, Τζεμάλ Βολκάν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το «συμβούλιο» συγκλήθηκε στην παρουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, του «πρωθυπουργού», Χουσείν Οζγκιουργκιούν και της νυν διοίκησης των λεγόμενων «δυνάμεων ασφαλείας». Βοηθός διοικητής ορίστηκε ο ταξίαρχος, Ερντίντς Κορκουτέρ. Η απόφαση θα ισχύει από τις 30 Αυγούστου. Στο βιογραφικό του Βολκάν αναφέρεται ότι γεννήθηκε το 1968, και είναι απόφοιτος των σχολών στρατού ξηράς και πεζικού. 

Κλείσιμο
Στο μεταξύ αποχαιρετιστήριες συναντήσεις με τον Ακιντζί, και τον «πρωθυπουργό» και τη «πρόεδρο της βουλής» του ψευδοκράτους, είχε στα κατεχόμενα ο παραιτηθείς διοικητής των κατοχικών δυνάμεων, αντιστράτηγος, Ιλίας Μποζκούρτ, το όνομα του οποίου είχε γραφτεί πως βρίσκονταν σε μια λίστα στρατιωτικών που φέρονται να είχαν έρθει σε επαφή με τους πραξικοπηματίες και είχαν δηλώσει πως θα συνεργάζονταν μαζί τους εάν το πραξικόπημα πετύχαινε.

Να σημειωθεί ότι στα εν λόγω δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας δεν υπήρξε καμιά επίσημη διάψευση ή επιβεβαίωση. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο σήμερα, διοικητής του κατοχικού στρατού διορίστηκε ο επίσης αντιστράτηγος, Ομέρ Πατς που μεταξύ 2010-2012 διατέλεσε μέραρχος της 39ης μηχανοκίνητης μονάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης