Πάνω από 1.700 χασισόδεντρα σε τέσσερις φυτείες στη Λακωνία

Πάνω από 1.700 χασισόδεντρα σε τέσσερις φυτείες στη Λακωνία

Η μεγαλύτερη φυτεία εντοπίστηκε σε ένα χώρο που είχε εκχερσωθεί για να διαμορφωθεί  ειδικά για την καλλιέργεια 1.102 δενδρυλλίων κάνναβης ύψους ενός ως τριών μέτρων

Πάνω από 1.700 χασισόδεντρα σε τέσσερις φυτείες στη Λακωνία
Η μια μετά την άλλη ξεφυτρώνουν οι μεγάλης έκτασης χασισοφυτείες στη νότια Πελοπόννησο! Άλλες τέσσερις, που αριθμούσαν συνολικά 1.734 δενδρύλλια, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σε διαφορετικές αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Σπάρτης αλλά οι καλλιεργητές τους πρόλαβαν να εξαφανιστούν.

Αντίθετα με τις δυο φυτείες που εντοπίστηκαν σε εκτάσεις του Ταϋγέτου, οι δυο τελευταίες που περιλάμβαναν συνολικά 534 δενδρύλλια σε πλήρη ανάπτυξη βρέθηκαν σε  δασικές περιοχές του Πάρνωνα. Στον πρώτο ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι αστυνομικές δυνάμεις ξερίζωσαν 255 χασισόδεντρα ύψους ως δυο μέτρων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους πέντε κιλών και 36 γραμμαρίων, τα οποία κατέσχεσαν μαζί με κάποια εργαλεία που εξετάζονται για αποτυπώματα και DNA, καθώς οι καλλιεργητές είχαν εξαφανιστεί. Στη δεύτερη φυτεία, που εντοπίστηκε πάλι σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης, σε έναν εκχερσωμένο χώρο καλλιεργούνταν άλλα 279 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,40 εκατοστών ως ενός μέτρου, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η μεγαλύτερη φυτεία εντοπίστηκε σε ένα χώρο που είχε εκχερσωθεί για να διαμορφωθεί  ειδικά για την καλλιέργεια 1.102 δενδρυλλίων κάνναβης ύψους ενός ως τριών μέτρων. Μέσα, κατασχέθηκε μια κανονική... κατασκήνωση που είχαν στήσει οι καλλιεργητές για να διαμένουν εκεί και, εκτός από τα γεωργικά εργαλεία, κατασχέθηκαν αντίσκηνα, τραπέζια, καρέκλες και ρούχα που εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Σε άλλη αγροτοδασική περιοχή, οι άνδρες της Ασφαλείας Σπάρτης, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. εντόπισαν με τη βοήθεια του ελικοπτέρου μια μικρότερη χασισοφυτεία από  82 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,30 εκατοστών ως 1,5 μέτρου και κατέσχεσαν τον καλλιεργητικό εξοπλισμό των δραστών που, και σ' αυτή την περίπτωση, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης