Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ και το επίκεντρό του ήταν κοντά στο νησάκι Δίπορτα, κοντά στις Αλκυονίδες

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:17 το απόγευμα της Πέμπτης με επίκεντρο τον ανατολικό κορινθιακό κόλπο.
 
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν κοντά στο νησάκι Δίπορτα.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 28 χιλιόμετρα βόρεια της Κορίνθου, στο ρήγμα των Αλκυονίδων Νήσων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν τις 10 το πρωί της Πέμπτης, άλλη μια σεισμική δόνηση αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, στο ύψος της περιοχής Καμάρες, της Αιγιάλειας, ενώ έγινε αισθητός στην Πάτρα, στο Αίγιο, στην Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με τον Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο προσδιορίστηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης