Εκστρατεία ενημέρωσης και εξετάσεις για το μελάνωμα σε αγρότες

Εκστρατεία ενημέρωσης και εξετάσεις για το μελάνωμα σε αγρότες

Στόχος η πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού, ιδιαίτερα του αγροτικού πληθυσμού, για τον καρκίνο του δέρματος και για τη σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης 

Εκστρατεία ενημέρωσης και εξετάσεις για το μελάνωμα σε αγρότες
Εκατοντάδες άτομα εξετάστηκαν σε στοχευμένες αγροτικές περιοχές από ειδικούς δερματολόγους στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για πρόληψη-έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος και του Μελανώματος που πραγματοποίησε τους μήνες Ιούνιο- Ιούλιο ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.
 
Στόχος της εκστρατείας ήταν η πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού, ιδιαίτερα του αγροτικού πληθυσμού, για τον καρκίνο του δέρματος και για τη σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε σε έξι πόλεις (Ελασσόνα, Αριδαία, Ελευθερούπολη, Ν. Πέραμος, Ορεστιάδα και Μοίρες Ηρακλείου) και περιλάμβανε ενημερωτικές ομιλίες και δωρεάν εξετάσεις από γιατρούς.
Οι συμμετέχουσες πόλεις είχαν επιλεγεί βάσει του αγροτικού τους χαρακτήρα και της επισκεψιμότητας των Κέντρων Υγείας της περιοχής, διότι ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί έναν βασικό εχθρό των αγροτικών επαγγελμάτων.
Κλείσιμο
 
Συνολικά εξετάσθηκαν από δερματολόγους 672 άτομα, ενώ παρακολούθησαν τις ενημερωτικές ομιλίες από ογκολόγους και δερματολόγους γύρω στα 400 άτομα.  Τέλος, παραπέμφθηκαν για αφαίρεση και χαρτογράφηση σπίλων 106 άτομα από τα οποία το ένα διαγνώσθηκε με μελάνωμα. 
 
«Στη φετινή μας εκστρατεία θέλαμε να τονίσουμε πως η πρόληψη μας αφορά όλους. Όχι μόνο στην παραλία αλλά και όταν εργαζόμαστε στην ύπαιθρο. Ενημερώσαμε το ευρύ κοινό και κυρίως τους αγρότες οι οποίοι,  λόγω  της φύσεως της εργασίας τους, πλήττονται ιδιαίτερα από την ηλιακή ακτινοβολία.  Τα αποτελέσματα της καμπάνιας έδειξαν και εμπράκτως πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση για τέτοια θέματα. Με τις δωρεάν εξετάσεις του πληθυσμού επιτύχαμε την έγκαιρη διάγνωση μελανωμάτων σε αρχικά στάδια που δεν απειλούν την ανθρώπινη ζωή. Τέλος δηλώνουμε πως με το πρόγραμμα Συνηγορίας και Διεκδίκησης θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε οι ασθενείς με Καρκίνο Δέρματος και Μελάνωμα να έχουν πρόσβαση σε νέες διαγνωστικές μεθόδους, σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες, όπως η ανοσοθεραπεία, γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται» αναφέρει η κυρία Ολυμπία Χαλδαίου – Μπήτρου, προέδρο του ΟΕΚΚ – ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εφετινής εκστρατείας.
 
Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε υπό την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους και την ευγενική χορηγία φαρμακευτικών εταιρειών( Bristol-Myers Squibb, Roche Hellas και LEO Pharma Hellas).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης