Μεσολόγγι: Άγνωστοι «ξηλώνουν» ακόμη και πόρτες από κτίσματα οικισμού

Μεσολόγγι: Άγνωστοι «ξηλώνουν» ακόμη και πόρτες από κτίσματα οικισμού

Τους τελευταίους δυο μήνες έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα κρούσματα που ξεπερνούν τα όρια της κλοπής και αγγίζουν αυτά της λεηλασίας

Μεσολόγγι: Άγνωστοι «ξηλώνουν» ακόμη και πόρτες από κτίσματα οικισμού
Έρμαιο διαρρηκτών που ξηλώνουν ακόμη και τα κουφώματα έχουν γίνει τα μικρά κτίσματα που χρησιμοποιούν οι παρέες που διοργανώνουν δυο φορές το χρόνο το πανηγύρι στο μοναστήρι του Αγίου Συμεών έξω από το Μεσολόγγι, ένα ιστορικό μνημείο από την εποχή της Εξόδου.

Οι επιδρομείς φαίνεται ότι γνωρίζουν την περιοχή και τα ακατοίκητα κιόσκια αποτελούν εύκολο στόχο. Τους τελευταίους δυο μήνες έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα κρούσματα που ξεπερνούν τα όρια της κλοπής και αγγίζουν αυτά της λεηλασίας, καθώς οι δράστες δεν διστάζουν να ξηλώσουν ακόμη και τις πόρτες και τα παράθυρα και να αρπάξουν ό,τι βρίσκεται μέσα στα κτίσματα. Σε κάποια από αυτά, μάλιστα, πήραν μαζί τους μέχρι και τους… νεροχύτες και τα ντουλάπια! 

Κλείσιμο
Το μοναστήρι του Άη Συμιού, όπως το αποκαλούν, χτίστηκε στα 1740 στην πλαγιά του Αράκυνθου και έχει κηρυχθεί διατηρητέο καθώς αποτελούσε τόπο συνάντησης των έγκλειστων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, όταν θα επιχειρούσαν την απελπισμένη Έξοδο την νύχτα της 10ης Απριλίου 1826 για να ξεφύγουν από την τουρκική πολιορκία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης