Κυπριακό: Πρόοδος στα θέματα οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κυπριακό: Πρόοδος στα θέματα οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Διαβλέπω μια πρόθεση και από τις δύο πλευρές να υπάρξουν προσπάθειες έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι όποιες αποκλίσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί

Κυπριακό: Πρόοδος στα θέματα οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης
Αισιόδοξος παρουσιάστηκε σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης
για κατάληξη στα θέματα της οικονομίας και της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού
Κλείσιμο
.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, είπε ότι συζητήθηκε η Οικονομία και η ΕΕ
, σημειώνοντας πως και στα δύο θέματα υπήρξε μια δημιουργική συζήτηση.

«Υπάρχει μια ευρύτερη συναντίληψη ότι πρέπει να υπάρξουν απόλυτες συγκλίσεις και προς τούτο έχουν εντολή οι Τεχνικές Επιτροπές που επεξεργάζονται το θέμα να προχωρήσουν περαιτέρω σε συζήτηση. Υπάρχει ευρεία συναντίληψη, αλλά θα πρέπει να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα πλέον αποτελέσματα, έτσι ώστε να αποτελέσουν συγκλίσεις. Δεν θα έλεγα ότι δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να καταλήξουμε».

Ερωτηθείς αν δεν προστέθηκαν σήμερα συγκλίσεις, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε «όχι, υπήρξαν ορισμένα στοιχεία στα οποία υπάρχουν συγκλίσεις», προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα στα οποία υπήρχαν οι διαφορές. «Αλλά διαβλέπω μια πρόθεση και από τις δύο πλευρές να υπάρξουν προσπάθειες έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι όποιες αποκλίσεις έτσι ώστε να καταλήξουμε σε συγκλίσεις», σημείωσε.

Σε ερώτηση μέχρι πότε θα συνεχιστεί η συζήτηση για την Οικονομία και την ΕΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα. Εξήγησε πως υπάρχει αυτή τη στιγμή μια φάση εντατικών διαπραγματεύσεων με βάση την οποία, ανάλογα και με τα προβλήματα που εγείρονται, εντέλλονται οι διαπραγματευτές με τις διαπραγματευτικές ομάδες ή τις Τεχνικές Επιτροπές να επεξεργάζονται περαιτέρω θέματα τα οποία με τη συζήτηση, όπως γίνεται τώρα, διαφαίνεται ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές, πού είναι δυνατόν να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που οφείλονται σε λόγους ενδεχόμενα προϊστορίας, έτσι ώστε να πετύχουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παραπέρα. Ερωτηθείς τι θα απασχολήσει τη σημερινή του συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, είπε ότι θα εγείρει στην κ. Νούλαντ τα προβλήματα, τα οποία ακόμη αντιμετωπίζονται, με την έκκληση να αναλάβουν οι ΗΠΑ πρωτοβουλία, προκειμένου να υπάρξει μια θετική, από πλευράς Άγκυρας, ανταπόκριση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης