Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας στο ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας στο ΥΠΟΙΚ

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα  Δημοσίων Εσόδων - «Δεν δόθηκε λύση στο ζήτημα του μπλοκαρίσματος του λογαριασμού των ναυπηγείων», σύμφωνα με τους εργαζόμενους  


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας στο ΥΠΟΙΚ
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας  με το Γενικό Γραμματέα  Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.

Ουσιαστικά σύμφωνα με τους εργαζόμενους δεν δόθηκε λύση στο ζήτημα του μπλοκαρίσματος του λογαριασμού των ναυπηγείων Ελευσίνας, μέσω των οποίων πραγματοποιείται, εκτός των άλλων και η μισθοδοσία των εργαζομένων. 
 
Κλείσιμο
Παρά το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια και από τις δυο πλευρές να εξευρεθεί μία νόμιμη και κοινά αποδεκτή λύση, η Γενική Γραμματεία έκρινε πως η διάταξη του νόμου 4361/16 που προστατεύει τους λογαριασμούς της εταιρείας, είναι ατελής. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στους εκπροσώπους των εργαζομένων διατυπώθηκαν δυο σενάρια προκειμένου να μην μείνουν απλήρωτοι. 
 
Το πρώτο προβλέπει να γίνει απευθείας διακανονισμός με την Alpha Bank, τράπεζα στην οποία ανήκει ο λογαριασμός που έχει δεσμευτεί, από την ηγεσία της εταιρείας προκειμένου να πληρωθούν κανονικά οι 600 περίπου εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας.  
 
Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ότι κάθε φορά που θα γίνεται κατάθεση χρημάτων στον εν λόγω λογαριασμό, το Πολεμικό Ναυτικό να επικοινωνεί με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να την ενημερώνει πως τα εν λόγω ποσά προορίζονται για την αποπεράτωση του έργου. 
 
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο των ναυπηγείων Ελευσίνας και πως τα παραπάνω σενάρια δεν λύνουν το πρόβλημα.










«Δεν υπήρχε κάτι ουσιαστικό. Δόθηκαν δυο λύσεις. Η μια λύση είναι το υπουργείο Άμυνας να αναλάβει τα έσοδα και τα έξοδα του υπουργείου. Σε περίπτωση που δεν δεχθεί το υπουργείο Άμυνας να περάσει νέα τροποποίηση στη Βουλή που θα αναφέρεται αποκλειστικά στους λογαριασμούς του ναυπηγείου», σημείωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων.  


Νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στα ναυπηγεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το υπουργείο Οικονομικών καταγγέλλοντας την ενέργεια του υπουργείου να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της εταιρείας μέσω των οποίων πραγματοποιείται η μισθοδοσία τους.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως η απόφαση του υπουργείου είναι αυθαίρετη καθώς υπάρχει σαφής διάταξη από το νόμο 4361/16 που προστατεύει τους λογαριασμούς της εταιρείας μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα κατασκευής των δύο πυραυλακάτων που είχαν αναλάβει τα ναυπηγεία Ελευσίνας. 



Αυτή η απόφαση ελήφθη λίγο μετά τη συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας για τις πυραυλάκατους ΤΠΚ 6 και ΤΠΚ 7, ενώ πρόσφατα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους Έλληνες εφοπλιστές για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ναυπηγείου, συμφωνίες που -σύμφωνα με τους εργαζόμενους- θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει τις συνθήκες για να εξέλθουν τα ναυπηγεία από το αδιέξοδο.

 Πρόσφατα, το ναυπηγείο Ελευσίνας είχε κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ και είχε συμφωνηθεί μέρος των οφειλομένων να αποπληρωθεί από τo Πολεμικό Ναυτικό και άλλο ένα μέρος από την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως παράλογη και παράνομη την ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών και αναρωτιούνται ποιους εξυπηρετεί το λουκέτο στα ναυπηγεία, κάνοντας λόγο για παραλογισμό ή δόλια ενέργεια. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης