Κινηματογραφική σύλληψη Αλβανών διαρρηκτών στη Μάνη

Κινηματογραφική σύλληψη Αλβανών διαρρηκτών στη Μάνη

Οι δράστες έπεσαν πάνω στο υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας όταν προσπάθησαν να τους συλλάβουν



Κινηματογραφική σύλληψη Αλβανών διαρρηκτών στη Μάνη
Περιπετειώδης ήταν η σύλληψη των μελών μιας εγκληματικής ομάδας που είχε ρημάξει τα εξοχικά, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία, αφού προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών και εμβόλισαν ένα περιπολικό για να διαφύγουν.

Η επιχείρηση των αστυνομικών του τμήματος Καρδαμύλης στήθηκε σε ένα χωριό της Μάνης, μετά από πληροφορίες για το σημείο όπου θα χτυπούσε η σπείρα. Όταν εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ύποπτοι, του έκαναν σήμα να σταματήσει αλλά οι δράστες έπεσαν πάνω στο υπηρεσιακό όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές. Τελικά, όμως, οι τρεις Αλβανοί ηλικίας 31, 36 και 42 χρόνων ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Κλείσιμο
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί, ρούχα και γάντια, ενώ στο σπίτι του 31χρονου στην Καλαμάτα κατασχέθηκαν ένα σπαθί, μια σιδερογροθιά, αρκετά χρήματα και ηλεκτρικά εργαλεία που εκτιμάται ότι προέρχονταν από κλοπές. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι οι αλλοδαποί είχαν διαπράξει 33 κλοπές και απόπειρες στις περιοχές Νεοχώρι, Καρδαμύλη, Ρίγκλια, Άγιο Δημήτριο, Λεύκτρο, Στούπα και Βασιλίτσι της Μεσσηνίας!

Τα μέλη της σπείρας, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζεται η έρευνα, παραβίαζαν παράθυρα ή πόρτες ακόμη κι όταν οι ένοικοι κοιμόντουσαν μέσα! Από τις 33 διαρρήξεις, είχαν κλέψει μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 48.000 ευρώ. Οι τρεις Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμμένες κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αντίσταση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης