Στους δρόμους με τα φαράσια οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων

Στους δρόμους με τα φαράσια οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων

Πήραν την υπόσχεση Κουρουμπλή ότι θα έχουν προτεραιότητα στην επόμενη προκήρυξη - Καμία απάντηση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους

Στους δρόμους με τα φαράσια οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων
Μια υπόσχεση για την επαναπρόσληψή τους αλλά όχι για την καταβολή των δεδουλευμένων τους ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των καθαριστριών των δημοσίων σχολείων που βγήκαν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας με τις σκούπες και τα φαράσια στα χέρια.

Μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής απέσπασαν τη δέσμευσή του ότι θα είναι αυτές που θα καταλάβουν τις θέσεις των καθαριστριών στη νέα προκήρυξη.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια οι καθαρίστρίες μετέβησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζητώντας να γίνουν δεκτές από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Όταν εκείνος δεν δέχθηκε το αίτημά τους, τότε εκείνες διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου επιτυγχάνοντας έτσι να γίνουν δεκτές από τον κ. Χουλιαράκη.





Όπως οι ίδιες καταγγέλουν τα προβλήματα που φέρνει το καινούργιο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο τους αφαιρεί το 10% της μηνιαίας αμοιβής τους τη στιγμή που πληρώνονται με 33,77 ευρώ μικτά τον μήνα για κάθε αίθουσα διδασκαλίας ενώ υπάρχουν και καθαρίστριες των οποίων έχει λήξει η σύμβαση και ζουν με την αγωνία της επαναπρόσληψης.

«Στο δρόμο μας έβγαλε η αγανάκτηση και η αβεβαιότητα, είμαστε συμβασιούχες χρόνια και αύριο, 1η Ιουλίου, λήγει η σύμβασή μας. Βρισκόμαστε με το άγχος για το αν θα μας πάρουν τον Σεπτέμβρη στη δουλειά. Ειναι απαράδεκτο. Εγώ έχω έρθει από Θεσσαλονίκη και είμαστε γυναίκες απο όλη την Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Ελένη.

«Έχω 14 χρονια στον χώρο και ζητώ να με δικαιώσει το Κράτος. Ο κ. Τσίπρας μας υποσχέθηκε πολλά αλλά πού ειναι τα έργα του; Δεν μένουμε στο -θα-. Τον στηρίξαμε και περιμένουμε να δούμε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βάσω από την Κοζάνη.

Μεταξύ άλλων οι καθαρίστριες διεκδικούν κατάργηση της παρακράτησης του 10% των μισθών τους, μόνιμη και σταθερή εργασία αορίστου χρόνου, επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών και αξιοπρεπείς αμοιβές.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο



























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης