Μεγαλόπολη: Αποζημιώσεις μετά τις εκτιμήσεις των ζημιών από τη θεομηνία

Μεγαλόπολη: Αποζημιώσεις μετά τις εκτιμήσεις των ζημιών από τη θεομηνία

Τις μεγάλες καταστροφές στις υποδομές, σε κατοικίες και την αγροτική παραγωγή από τη θεομηνία που έπληξε το σαββατοκύριακο περιοχές της Αρκαδίας διαπίστωσε κυβερνητικό κλιμάκιο

Μεγαλόπολη: Αποζημιώσεις μετά τις εκτιμήσεις των ζημιών από τη θεομηνία
Τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στην Αρκαδία και ειδικότερα στην περιοχή της Μεγαλόπολης, διαπίστωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα
. Ωστόσο, η άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων δεν φαίνεται να είναι εφικτή. Αλλωστε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Μπαλάφας σημείωσε ότι «θα δοθούν χρήματα αφού γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών, γιατί και στο παρελθόν όπως μου επεσήμαναν και κάτοικοι των περιοχών, δεν αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα. Πλέον δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
Κλείσιμο

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές καταστροφές και στην αγροτική παραγωγή και σε κατοικίες και σε άλλες υποδομές», είπε ο κ.Μπαλάφας, από το Ραψομμάτη Μεγαλόπολης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές, όπου τον συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές.

Ο υφυπουργός, σημείωσε ότι από χθες η πολιτεία στις διάφορες εκφράσεις της έχει δραστηριοποιηθεί, για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές από τη θεομηνία.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Μεγαλόπολης.

Αρχικά σε σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης έγινε ενημέρωση για την κατάσταση από τον δήμαρχο Διονύση Παπαδόπουλο και στη συνέχεια επισκέφθηκε πολλά από τα σημεία που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης