Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων που δρούσε από το 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων που δρούσε από το 2012

Ο 33χρονος οδηγός συνελήφθη στη Λιβαδειά επ' αυτοφόρω, την ώρα που αποχωρούσε από το σπίτι 79χρονης, στην οποία είχε παρουσιαστεί ως εφοριακός

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων που δρούσε από το 2012
Τη στιγμή που έφευγε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του από το σπίτι μιας 79χρονης σε περιοχή της Λιβαδειάς, την οποία είχε προσπαθήσει να εξαπατήσει παριστάνοντας τον εφοριακό, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 33χρονος Έλληνας αρχηγός μιας οργανωμένης σπείρας απατεώνων που δρούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής. 

Οι άνδρες της Ασφαλείας τον είχαν ταυτοποιήσει μετά από ενδελεχείς έρευνες, όπως και άλλους τρεις άνδρες ηλικίας 34, 32 και 29 χρόνων και μία 34χρονη γυναίκα που συμμετείχαν στην εγκληματική ομάδα μαζί με έναν ακόμη άνδρα και μία γυναίκα που τα στοιχεία τους διερευνώνται. Από τον Ιούλιο του 2012, ο 33χρονος μόνος ή με τους συνεργούς του, εμφανιζόταν ως λογιστής, εφοριακός ή υπάλληλος της Δ.Ε.Η. και αποσπούσε από τα θύματά του χρηματικά ποσά, δήθεν για υποθέσεις συγγενικών τους προσώπων. 

Ήδη, εξακριβώθηκε ότι διέπραξαν οκτώ απάτες και τρεις κλοπές σε περιοχές των Βορείων Προαστίων της Αττικής, δέκα απάτες και δυο απάτης σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και την κλοπή χρυσών κοσμημάτων από έναν ηλικιωμένο σε περιοχή του Αγρινίου, στον οποίο ο 33χρονος συστήθηκε ως δικηγόρος του γιου του! Η λεία που είχαν αποκομίσει ξεπερνά τα 49.000 ευρώ και η έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους. 

Τα μέλη της σπείρας παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και κατηγορούνται κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τετελεσμένες και σε απόπειρα και για διακεκριμένες κλοπές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης