Στη Σούδα τις επόμενες ημέρες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν»

Στη Σούδα τις επόμενες ημέρες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν»

Το τεράστιο αεροπλανοφόρο θα παραμείνει αγκυροβολημένο για τέσσερις ημέρες στη ναυτική βάση Μαραθίου - Έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων και δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικών αεροσκαφών

Στη Σούδα τις επόμενες ημέρες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν»
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» πρόκειται να φτάσει στις επόμενες ημέρες στη ναυτική βάση Μαραθίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, πλοίαρχος Μάικλ Μουρ.

Κλείσιμο


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, ο πλοίαρχος Μουρ ανέφερε ότι το τεράστιο αεροπλανοφόρο θα παραμείνει αγκυροβολημένο για τέσσερις ημέρες στη Σούδα.



Όσο για τον σκοπό της επίσκεψης, την οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ο Μουρ, αυτός είναι η αναψυχή και η ξεκούραση του πληρώματος, που «θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας.



Το τεράστιο αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων και δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη. Κινείται με τέσσερις προπέλες αναπτύσσοντας ταχύτητα 30 κόμβων και με δύναμη που δίνουν δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα, ενώ ανήκει επιχειρησιακά στον έκτο στόλο και εκτελεί, κυρίως, αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου.



Διαθέτει 2.500 καμπίνες, στις οποίες διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των πολεμικών αεροσκαφών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης