Συνελήφθη μέλος συμμορίας για «ξέπλυμα» χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες

Συνελήφθη μέλος συμμορίας για «ξέπλυμα» χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες

Στο ίδιο κύκλωμα ανήκουν μία 37χρονη γυναίκα και ένας 51χρονος άνδρας, αμφότεροι από την Κύπρο, για τους οποίους εκκρεμούν εντάλματα

Συνελήφθη μέλος συμμορίας για «ξέπλυμα» χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες
Στη σύλληψη ενός 48χρονου άνδρα, ο οποίος ήταν μέλος συμμορίας που αναλάμβανε το «ξέπλυμα» χρήματος, που προερχόταν από εγκληματικές δραστηριότητες, προχώρησε η αστυνομία.

Εκτός του 48χρονου, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται μία 37χρονη γυναίκα και ένας 51χρονος άνδρας, αμφότεροι από την Κύπρο, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση, απάτη και κατάχρηση του Δημοσίου.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, ο 48χρονος, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), βρέθηκε να έχει στην κατοχή του είκοσι κάρτες αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τρίτων προσώπων, καθώς και το χρηματικό ποσό των ύψους 9.595 ευρώ, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει στο παρελθόν διάφορα αδικήματα και τα παράνομα έσοδα που είχαν αποκομίσει προσπαθούσαν να «νομιμοποιήσουν», μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Ο ρόλος του 48χρονου ήταν να προβαίνει, κατ’ εντολή του 51χρονου αναζητούμενου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από διάφορα ΑΤΜ, με τη χρήση των προαναφερόμενων καρτών. 


Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Το χρηματικό ποσό των -9.595- ευρώ
-Είκοσι κάρτες τραπεζών
-Ένδεκα αποδεικτικά τραπεζικών συναλλαγών
-Δώδεκα αποδείξεις από ΑΤΜ
-Τέσσερα κινητά 
-Ένα μαχαίρι

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης