Συνεδριάζει σήμερα το νέο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που τοποθέτησε ο Πολάκης

Συνεδριάζει σήμερα το νέο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που τοποθέτησε ο Πολάκης

Μετά την εγκατάσταση του νέου προέδρου από την ηγεσία του υπ. Υγείας

Συνεδριάζει σήμερα το νέο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που τοποθέτησε ο Πολάκης
Με φόντο την πανηγυρική εγκατάσταση του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Χειρουργικής κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ στην έδρα του Κέντρου συνοδεία όλης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και την προσφυγή στο ΣτΕ του απερχόμενου προέδρου κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου κατά της απόφασης απομάκρυνσης του συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο νέος πρόεδρος και κατά πληροφορίες θα είναι κυρίως εθιμοτυπική και γνωριμίας των μελών του νέου ΔΣ.  Η προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ είχε οριστεί την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ματαιώθηκε μετά τις δύο υπουργικές αποφάσεις της Αριστοτέλους με τις οποίες τοποθετήθηκαν πρόεδρος και νέα μέλη του ΔΣ. Σε αυτήν  ωστόσο θα κρινόταν το θέμα της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που είχαν εισηγηθεί κάποια μέλη του ΔΣ, μετά τις πρωτοφανείς παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κατάρτιση της λίστας επιτυχόντων γιατρών και νοσηλευτών.

Κλείσιμο
Πλέον το θέμα του διαγωνισμού για το προσωπικό των ΜΕΘ γίνεται το πρώτο καυτό θέμα της νέας διοίκησης, με τον κ. Ρόζενμπεργκ να καλείται να αποφασίσει αν θα συζητηθεί η επαναπροκήρυξη ή εάν θα εξεταστούν οι ενστάσεις των υποψηφίων επί του πίνακα κατάταξης που κατήρτισε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, καθ’ υπέρβαση της αρμοδιότητάς του. Κατά πληροφορίες, το ζήτημα θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα σε άλλη συνεδρίαση με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη.

Συμβούλιο à la carte

Το νέο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ προέκυψε με τον γνωστό τρόπο που ασκεί πολιτική και διοίκηση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο επίδειξης της πρακτικής «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» που ακολουθεί φανατικά στον δημόσιο και πολιτικό βίο του  ο Κρητικός αναπληρωτής υπουργός ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη και αφορά στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ζητήσει σε έντονο ύφος τις παραιτήσεις όλων των μελών από την Μεγάλη Τετάρτη, με πρόσχημα την κάθαρση του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρότι βεβαίως τα μέλη του ΔΣ είχαν οριστεί με τριετή θητεία από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Σημειωτέον ότι δεν μπορούσαν να ζητηθούν οι παραιτήσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου διότι ορίζονται από τους φορείς που εκπροσωπούν και έχουν τριετή θητεία.

 Επρόκειτο όμως για παύση à la carte! Διότι τελικά δεν έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις δύο μελών,  η ακτινογραφία των οποίων μαρτυρά κυρίως την προσπάθεια να διατηρηθούν εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο την αγωνία της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για «κάθαρση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις ΜΕΘ προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.  Από την ανακοίνωση του νέου ΔΣ προκύπτει ότι «ξηλώθηκε» όλο το ΔΣ πλην των τακτικών μελών Ευσταθίας Πανοτοπούλου και Ουρανίας Δαφνή, γιατρός διευθύντρια στον «Άγιο Σάββα» και καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντίστοιχα. Η πρώτη, ωστόσο, φέρει και μια άλλη ιδιότητα πλην εκείνης της γιατρού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο: είναι και η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη χαρακτηρίζεται ως μια πιστή αγωνίστρια του ΣΥΡΙΖΑ στον πανεπιστημιακό χώρο.

Αντικαταστάθηκαν επίσης  ο αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Γιαννάκης, δικηγόρος καθώς και τα μέλη κ. κ. Δημήτριος Μπίτας, Οικονομολόγος και Χαράλαμπος Κουνέλης, υπάλληλος της Βουλής, αντίστοιχα καθώς και η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κυρία Σταυρούλα Κόκκιζα.

Αναλυτικά, το νέο ΔΣ είναι:

1. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Χειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος και πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο, κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας υγείας (ΕΣΔΥ).

2. Αλέξιος Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος, να αναπληρωτή του τον Αντώνιο Κούτη, διδάκτορα κοινωνικής ιατρικής, Διευθυντή του ΕΣΥ του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Κρήτης.

3. Μαρία Καντζανού, ιατρός βιοπαθολόγος, επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Παπαρίζο, ιατρό δερματολόγο- αφροδισιολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».

4. Ευσταθία Πανοτοπούλου, μοριακή ιολόγος, Διευθύντρια Ιολογίας στο Αντικαρκινικό- Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αγάπιο Τερζίδη, παιδίατρο, πανεπιστημιακό υπότροφο Ε.Κ.Π.Α., εποπτεύοντα σπουδών του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας».

5. Ουρανία Δαφνή, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στο ΕΚΠΑ, τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια της τη Δήμητρα Καββαθά Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α΄ Ε.Σ.Υ. της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ.

6. Άγγελος Δοκόπουλος, δικηγόρος Αθηνών, τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αθηνά Φαραζή, δικηγόρο Αθηνών.

7. Μαρία Μιχάκου, τακτικό μέλος, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων Νομικών Προσώπων, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας με αναπληρώτριά της τη Θεοδώρα Σταύρου, Προϊσταμένη του τμήματος μεταδοτικών και μη μεταδοτικών νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας (εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας).

8. Δημήτριος Κουντουράς, τακτικό μέλος- εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Καραΐσκο.

9. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, τακτικό μέλος, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης