Εξαγωγές ναρκωτικών στη Βόρεια Ευρώπη έκανε το καρτέλ που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ

Εξαγωγές ναρκωτικών στη Βόρεια Ευρώπη έκανε το καρτέλ που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ

Στα δίχτυα της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής 15 άτομα, τα οποία με έδρα της Αλβανία εισήγαγαν στη χώρα πάνω από 700 κιλά ιδικής κάνναβης που προοριζόταν για το Όσλο της Νορβηγίας 

Εξαγωγές ναρκωτικών στη Βόρεια Ευρώπη έκανε το καρτέλ που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ
Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσε χθες η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συλλαμβάνοντας 15 άτομα που με φουσκωτά σκάφη εισήγαγαν στη χώρα μας πάνω από 700 κιλά ιδικής κάνναβης. 

Το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών δρούσε σε έξι χώρες της Ευρώπης ανάμεσα τους και την Ελλάδα.

Κλείσιμο
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εγκληματική οργάνωση το κάθε μέλος είχε τη δίκη του αρμοδιότητα και πληρωνόταν ανάλογα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του κυκλώματος που κατασκεύαζαν τις κρύπτες των φορτηγών μέσα στις οποίες έκρυβαν τα ναρκωτικά κατά τη μεταφορά, εισέπρατταν 10.000 ευρώ ενώ οι οδηγοί 3.000 ευρώ.

Φυσικά όσο πιο ψηλά ανέβαινε στην ιεραρχία κάποιος τόσο ποιο υψηλό ήταν το μηνιαίο εισόδημα του.

Τα μέλη του καρτέλ έφερναν με ταχύπλοα τα ναρκωτικά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο και αφού τα έθαβαν στην παραλία, όταν ήταν ασφαλές πήγαιναν με τα φορτηγά και τα έπαιρναν. Έτσι έγινε και χθες, όπου έθαψαν στην παραλία 700 κιλά χασίς που έφεραν από τη γειτονική χώρα.

Ο ηγέτης του κυκλώματος είχε έδρα την Αλβανία και από εκεί κινούσε τα νήματα της δράσης του κυκλώματος. Το τμήμα γενικών υποθέσεων της δίωξης ναρκωτικών παρακολουθούσε εδώ και 10 μήνες το καρτέλ ενώ στο μικροσκόπιο είχαν μπει και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης