Σύρος πρόσφυγας μετέφερε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων

Σύρος πρόσφυγας μετέφερε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Ιμπραχήμ συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής διένυσαν μια απόσταση 100 μέτρων στο κέντρο φιλοξενίας και στη συνέχεια ο Σύριος πρόσφυγας παρέδωσε τη φλόγα

Σύρος πρόσφυγας μετέφερε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων
Καμία φορά η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής υπερτερεί ακόμα και των... νόμων της φύσης. Η εικόνα της Ολυμπιακής φλόγας να προκαλεί εντύπωση, ωστόσο ο 27 χρόνος Σύριος πρόσφυγας, με αναπηρία που επιλέχθηκε για λαμπαδηδρόμος, έκλεψε την παράσταση, αποδεικνύοντας τη θέλησή του για ζωή.

Ο 27χρονος με κινητικά προβλήματα, που πέρασε με τη φλόγα στα χέρια μέσα από το κέντρο προσφύγων στον Ελαιώνα, εκτός από την εντυπωσιακή εικόνα που πρόσφερε σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ικανό να σταματήσει τον άνθρωπο που μάχεται στη ζωή. Οι δείκτες του ρολογιού άγγιζαν τις επτά και είκοσι όταν ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής, Σπύρος Καπραλος, μπήκε με τη φλόγα στο κέντρο φιλοξενίας και παρέδωσε τη δάδα στον Ιμπραχήμ Αλ Χουσειν. Κι αν η τελετή που στήθηκε στο κέντρο φιλοξενίας ήταν εντυπωσιακή, στόχος του Ολυμπιακού κινήματος ήταν να δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση του στους μετανάστες που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον. Ο Ιμπραχήμ συνοδευόμενος από τον Σπύρο Καπραλο διένυσαν μια απόσταση 100 μέτρων στο κέντρο φιλοξενίας και στη συνέχεια ο Σύριος πρόσφυγας παρέδωσε τη φλόγα. Όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο έδωσαν μάχη για να βρεθούν κοντά στο Σύριο αθλητή με κινητικά προβλήματα.

Κλείσιμο
Ο Ιμπραχήμ περνά μέσα από το κέντρο φιλοξενίας 


Ο 27χρονος Ιμπραχήμ είναι ένας παθιασμένος αθλητής που ασχολείται με την κολύμβηση και το μπάσκετ. Η αναπηρία του δεν στάθηκε αρκετή για να τον χωρίσει από αυτά που αγάπησε όσο τίποτα άλλο. Πριν από τρία χρόνια έχασε το πόδι του από το γόνατο και κάτω όταν η γειτονιά του βομβαρδίστηκε. Μεταφέρθηκε στην Τουρκία όπου για ένα χρόνο νοσηλεύτηκε και μετά πέρασε στην Ελλάδα όπου ζήτησε άσυλο. Βρήκε δουλειά, νοίκιασε σπίτι και συνέχισε να αθλείται.

Προπονείται στο Ολυμπιακό στάδιο ενώ συμμετέχει και στην ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσιου με καροτσάκι. Από μικρός ήθελε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς και το όνειρο του έμελλε να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας. Επόμενος του στόχος του να φτάσει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίου και να συμμετάσχει στην ειδική ομάδα προσφύγων που ετοιμάζει η ΔΟΕ με θύματα πολέμου από όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης